İzmir Çiğli 2020’de ayağa kalkacak

İzmir Çiğli 2020’de ayağa kalkacak

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 senesi içerisinde gerçekleştirecekleri projelerin ayrıntılarını 'Çiğli Ayağa Kalkıyor' tanıtım toplantısında anlattı

Şehrin fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra sosyal, kültürel, eğitim ve sıhhat konularında da hizmet sunduklarını söyleyen Gümrükçü: " Çiğli göç ile heyetmiş bir ilçedir. İzmir'in hızla büyüyen bir ilçesidir. Dolayısıyla çok değişik talepler var. Hizmete aç bir ilçe. Emelimiz, Çiğli'yi ayağa kaldıran bir belediyecilik yapmaktır" şeklinde konuştu.

2020 yılının Çiğli için, proje ve yatırımların hayata geçeceği bir hizmet yılı olacağını vurgulayan Başkan Gümrükçü, Çiğli Belediyesi olarak, şehrimizin taleplerini yönetmek ve geleceğini tasarılamak konusunda her daim lider olacağız. Çağımız bilim, uzay ve teknoloji çağı. Çiğli’deki çocuklarımızın bunlardan uzak tutmak istemedik ve bu yüzden Uzay havacılık kampusu tasarladık. Çiğli artık bir üniversite şehri ve en ehemmiyet verdiğimiz projelerimizin başında kız yurdu ve gençlik merkezi geliyor. Bornova’da Kamil Okyay Sındır hocamızdan örnek aldık. Yeniden ehemmiyet verdiğimiz bir diğer proje ise masal haneleri. Çiğli’ye bu sene içinde birkaç tane kazandırmak istiyoruz. Sıfır atık konusu ve engeliler de bizim için öncelikli bir konu. Engellilerimiz aileleriyle beraber hanelerine hapsedilmiş vaziyette. Engelli insanların şerefine yakışır bir biçimde hayatını sürdürmesi lazım ve nüfusun yüzde 10’una eşit gelen engellileri başımızın üstünde tutmak görevimiz. İki taziye evini Çiğlimize kazandırmak istiyoruz. Kazamızdaki yeşil alan miktarını 100 bin metrekare artıracağız. Çıkmaz sokakları sanat ve çocuk sokakları yapacağız. Harmandalı bölgesi bizim için ehemmiyetli ve imar çalışmalarımız bu bölgeyi de kapsıyor. Güzeltepe’de şehirsel dönüşüm süreci başlıyor. İmar tasarıları Ataşehir Semtimizin bir bölümünü da kapsıyor. Çiğlimize Karşıyaka Adliyesi’nin bir bölümü geliyor. Daha önceki belediye binamızın 5. Katı Çiğli adliyesi olarak hizmet verecek. Çiğli adalet şehri olacak” dedi.

“Başkan Soyer arkamızda”

Projeleri büyük alkış alan Başkan Gümrükçü, sunumun hemen peşinden konuşmasını şöyle bitirdi: “Ben bugüne kadar attığım her adımı sağlam attım. Arkamda ekibim diyeceğim arkadaşlarım vardı. Bu salonda da o arkadaşlarım bulunuyor. Neye güveniyorsunuz? derseniz ‘Vallahi size güveniyorum’. Parayı nereden bulacaksınız? derseniz tasarruf ve bütçe artışını sağlayacağız diyorum. Bu da Çiğli sokaklarına yatırım olarak geri dönecektir. Ayrı olarak ülke dışı fonlarından istifade etmek istiyoruz. Başımız dara düşerse biliyoruz ki arkamızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var. Halkımızdan devletimizden aldığımız güçle Çiğli Belediyesi’nin çalışma şeklini değiştirdik. Birlikte çok güzel işler yapacağız.”

Özgür TUĞRUL / YURT GAZETESİ