İzmir'de maskesiz toplu taşımaya binmek yasak

İzmir'de maskesiz toplu taşımaya binmek yasak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugünden itibaren toplu taşıma araçlarında maskesiz binilmesinin yasaklandığını canlı yayında açıkladı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili olarak önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye’de en çok ölümün görüldüğü ikinci kent olan İzmir’de de salgına karşı alınan önlemler sürüyor.

"Maske konusunda destek olacağız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Vakit geçirmeden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi talebimizi yineliyoruz. Salgının yayılma hızının durdurulması, yavaşlatılması için başka çare yok. Bu sırada da toplu taşım araçlarına maskesiz binilmemesini istiyoruz. Biz bu amaçla maske alımı konusunda günler önce harekete geçtik, irademizi ortaya koyduk. İzmirlilerin bu kurala uyacağını umuyorum. Maske temin edemeyen İzmirlilere de destek olacağız" dedi. 

FOX Tv'de katıldığı canlı yayın programında toplu taşımada yeni kuralların yolda olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Taşıma araçlarına maskesiz binilmemesi gerektiğini önceden söyleyip harekete geçmiştik. İzmir'de toplu taşıma araçlarına maskeyle binilecek.Toplu taşıma araçlarında maskesiz seyahat edilmesine izin vermeyeceğiz. Toplu ulaşıma yetecek kadar maske alımına çıkacağız. Bugünden itibaren sınırlamaya gidiyoruz" dedi.