İzmir Kemalpaşa'ya 6 bin 500 metrekare modern eğitim kampüsü

İzmir Kemalpaşa'ya 6 bin 500 metrekare modern eğitim kampüsü

Kemalpaşa Belediyesi kazanın ehemmiyetli bir ihtiyacını giderecek, üniversite hayali kuran gençler için faaliyet kursları, çocuklar için kreşin bulunduğu bir eğitim kompleksi için düğmeye bastı.

Kemalpaşa Pazaryeri üzerine 6 bin 500 metrekare alana yapılacak eğitim merkezi, spor ve kültürel aktivitelerin de yapılacak alanlarla donatıldı.   

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, seçim öncesi verdiği vaatler arasında yer alan faaliyet kursları ve anaokulu sözünü tutuyor. Kemalpaşa Pazaryeri’nin teras katına yapılacak, yediden yetmişe hitap eden kompleks, Eylül ayına kadar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

ÜNİVERSİTE HAYALİ KURAN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK

Eğitim merkezinde üniversite hayali kuran gençler için faaliyet kursları hizmet verecek. 20 sınıfın bulanacağı merkezde talebeler eğitim alacak. Sınıflar 24’er kişilik olacak. 

GÜVENLİ VE KONFORLU ANAOKULU

Anne ve babaların çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabileceği, bütün ayrıntıların düşünüldüğü kreş kazaya kazandırılacak. 3 ile 5 yaş arası çocukların eğitim alacağı kreşte; oyun alanı, dinlenme odaları ve mutfak bulunacak.

SOSYAL ALANLARLA DONATILDI

Komplekste sosyal aktivitelerini yapabilecekleri alanlarda tasarlandı. Nizami ölçülerde bir basketbol alanı, tenis kordu, 100 kişilik konferans salonu, dinlenme alanı, internet kafe ve kafeterya yer alacak. Ayrı olarak dinlenme alanında ahşap malzeme kullanırken üstü ise açık olacak.

HER AYRINTISI DÜŞÜNÜLEN BİR EĞİTİM TESİSİ

Eğitim tesisinde her ayrıntının düşünüldüğünü kaydeden Başkan Karakayalı, “Öğretmen orijinli olduğum için eğitime ehemmiyet veriyorum... Pazaryerinin üzerine çok güzel bir gençlik merkezi yapıyoruz. Önceden dershane için Ulucak’taki binamızı tahsis etmiştik. Zati 2009-2014 döneminde burayı dershane olarak da kullanıyorduk. Ulucak’taki binamıza Demokrasi Üniversitesi’nin talip olmasıyla beraber yeni bir arayışa girdik. Bu projeyi hazırladık. Çok çağdaş, her ayrıntısı düşülen bir eğitim merkezi kazaya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

KAZAMIZIN DEĞERİNE DEĞER KATAN BİR PROJE

“Benim için çok ehemmiyetli bir proje, kazamızın değerine değer katacaktır” diyen “Eğitim kompleksimizin merkezi bir yerde ve otopark meselesi da olmayacak.  İnsanlarımız buraya gelip, sporunu yapacak, kafesinde oturabileceği, talebeler eğitimini alabileceği tam bir eğitim merkezi olacak. Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarının gönderebileceği, sosyal aktivitelerle donatılmış bir eğitim merkezi olacak. 2020 senesinde da yurttaş odaklı, verimlilik asallı, sosyal belediyecilik eksenli ve sürdürülebilir muhtevalı projelere imza atacağız” dedi.