İzmir Konak’tan Elazığ’a sanat köprüsü

İzmir Konak’tan Elazığ’a sanat köprüsü

Konak Belediyesi, Elazığ’ın yaralarını sanatla da saracak

Elazığ için önceden yardım kampanyası başlatan ve bir tır dolusu malzeme göndermek için harekete geçen Konak Belediyesi, Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek oyunların gelirlerini de depremzedelere bağışlamaya karar verdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İki oyunun tüm geliri

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek iki oyun “Elazığ’a Destek Vakiti” çağrısıyla izleyicilerini ağırlayacak. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 13 Şubat’ta sahnelenecek “Hangisi Karısı?” ile 27 Şubat’ta sahnelenecek “Fyodor Dostoyevski Suç ve Ceza Raskolnikov” isimli oyunlardan ele geçirilecek tüm gelir, depremzedelerin yaralarının sarılması için Elazığ’a bağışlanacak.

Sanat her yarayı iyileştirir

Başkan Batur, “Bu oyunumuzun gelirini EBKOV’a bağışlama kararını önceden almıştık. Sonra Elazığ’da hepimizin yüreğini yakan yer sarsıntısı yıkımı oldu. Elazığ için de ‘Birlikte Konak’ dedik ve tüm hemşehrilerimizi Elazığ’a yardıma çağırdık. Tiyatro Günleri’nin şubat gelirini de Elazığlı hemşehrilerimize göndermek istedik. Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Oyunların biletlerinin sembolik bir fiyatla satıldığına işaret eden Batur, “Biz hem sanatçılarımızı desteklemek hem hemşehrilerimizi tiyatroya çekmek hem de ele geçirilen gelirle yaşanan bir sıkıntının aşılmasına destek vermek istiyoruz. Tiyatro Günleri’mizin böyle bir görevi da üstlenmesi bizi mutlu ediyor. Sanat her yarayı iyileştirebilecek bir güce zati sahip. Biz yalnızca Konak’ın sahnesinden bunu yansıtmaya çabalıyoruz” diye konuştu.

Biletler fidana dönmüştü

Tiyatro Günleri’yle daha önce de İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında olan ve 53 saatte 5 bin hektarı aşan ormanlık alanı kül eden yangının hemen peşinden, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma kampanyasına destek olunmuştu. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 18 Ekim’de sahnelenen Bavul’u izleyen 494 kişiden ve 8 Kasım’da sahnelenen Memleketin Nasibi’ni izleyen 462 kişiden ele geçirilen, toplam 9 bin 560 TL’lik gelir, “İzmir Küllerinden Doğuyor” kampanyasına bağışlanmıştı. Böylelikle 956 izleyicinin aldığı her bilet, İzmir’de yeşerecek birer fidana dönüşmüştü.

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri dahilinde, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, 15 gün arayla bir oyun sahneleniyor ve biletler 10 TL’den satılıyor.