İzmir şehidini unutmadı

İzmir şehidini unutmadı

Üç sene önce İzmir Adliyesi’nin önündeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can merasimle anıldı.

İzmirliler, İzmir Adliyesi’nin önünde üç sene evvelki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’ı unutmadı. Bayraklı Adliyesi'ndeki merasim saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan Adalet Bakanı Yardımcısı Zekeriya Birkan, İzmir Adliyesi'ne yapılan saldırının Türk yargısına yapıldığını anımsatarak, "Fakat teröristler bir şeyi unuttular. Fethi Sekin gibi kahramanlarımız var. Fethi Sekinler katiyen bitmez. Bizler şehitlerimizi, gazilerimizi katiyen unutmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından da bir ileti yayımladı ve şunları söyledi: “Üç sene önce bugün İzmir’de hain terörist saldırısında yüzlerce insanı canı pahasına savunan kahraman polis Fethi Sekin’i ve aynı saldırıda hayatını kaybeden Musa Can’ı rahmetle anıyorum. İzmir ve ülkemiz bu kahramanlığı unutmayacak!”

“İzmir’in ikinci Hasan Tahsin’i”

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ise törende yaptığı konuşmada, "Fethi Sekin büyük bir kahramanlıkla daha büyük boyutlara erişecek terör saldırısını önlemiştir. Sekin,  İzmir'in ikinci Hasan Tahsin'idir" dedi.     

Konuşmaların hemen peşinden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Fethi Sekin abidesine ve Sekin’in şehit olduğu yere karanfil bırakıldı. Anma merasimi dahilinde Fethi Sekin ve Musa Can için hazırlanan kum sanatı koreografisi ve belgesel izlendi.

Törene Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Kamu Görevlileri Etik Heyeti Başkanı Köksal Toptan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Silahlı güç Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İzmir milletvekilleri, kaza belediye başkanları, Şehit Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin ve kızları Zeynep Dila Sekin, Musa Can'ın eşi Mecbure Can ve kızları Emine Can, adliye personeli ve avukatlar katıldı.