İzmir'de Tarihi elektrik fabrikasına bir destek daha

İzmir'de Tarihi elektrik fabrikasına bir destek daha

Yeni sene ilk İzmir Ekonomik Koordinasyon Kalkınma Heyeti (İEKKK) toplantısının ana konusu şehrin tarihi merkezleri oldu. Heyet, tarihi elektrik fabrikası projesine de yardımcı olma kararı aldı.

İzmir Ekonomik Koordinasyon Heyeti’nun (İEKKK) yeni senedeki ilk toplantısı tarihi Havagazı Fabrikası’nda tertip etti. İEKKK toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yapıt Atak ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler’in İzmir Tarih Projesi sunumuyla başladı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarihi Kemeraltı projesiyle alakalı olarak, “Burası dünyanın en daha önceki ve en büyük açık hava alışveriş merkezi olması. Tek başına bu unvan bu şehiri dünya markası yapmaya muktedir. Zira bu eşsiz bir özellik. Bunun gereğini yapmak için yola çıktık. O zati orada duruyor, biz yaratmayacağız. Onlarca senedir var. Biz yalnızca tozunu, pasını, kirini ayıklayacağız, temizleyeceğiz ve onu bütün güzelliğiyle insanlığa armağan edeceğiz, İzmir’in değeri haline getireceğiz. Elimizde ne kadar değerli bir maden bulundurduğumuzun farkındayız” dedi.

İEKK’den Tarihi Elektrik Fabrikası projesine destek geliyor

İEKKK azalarından Hasan Denizkurdu Tarihi Elektrik Fabrikası binası ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesine destek olunmasıyla alakalı Reisicumhur Erdoğan’a heyet azalarının imza attığı bir mektup gönderilmesi teklifini sundu. Heyette mektubun metninin Deniz Kurtoğlu ve Mustafa Kuvvetli tarafından kaleme alınması kararlaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise mektup desteğiyle alakalı yorum yapmazken, Tarihi Elektrik Fabrikası projesiyle alakalı “Aslında sadece bu bir mekan değil, bir binadan söz etmiyoruz. İkinci bir Alsancak yaratmaktan, yeni bir hayat alanı yaratmak istiyoruz. Bizim için Alsancak Garı’ndan itibaren, Tariş binası da dahil olmak üzere, Elektrik Fabrikası ve arkasını içeren yeni büyük bir yaşam alanından söz ediyoruz. Bu yaşam alanında, bilhassa de gençler için, sinema platoları, kütüphaneler, kafeteryalar, tiyatrolar, atölyelerin bulunmasını arzuluyoruz..Tarihsel dokuyu hayata geçirerek, onu savunarak ve oradan yola çıkarak. İzmir Kemeraltı projesi bizi ne kadar heyecanlandırıyorsa, ikinci Alsancak projesi de bizi o kadar heyecanlandırıyor. Elektrik fabrikası da bu projenin tetiğidir” ifadesini kullandı.

“Karşıyaka Stadyumu için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

İEKKK toplantısında Karşıyaka stadyumuyla alakalı de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunun İzmir için ne kadar ehemmiyetli olduğunu biliyoruz” dedi.