İzmir’e 3,3 milyar liralık yatırım

İzmir’e 3,3 milyar liralık yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’da 3,3 milyar liralık yatırım yaptı. Toplam harcamalarının yüzde 41'ini yatırıma ayıran Büyükşehir'in yatırım tutarı bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında arttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin yaşam standartlarını arttırmak amacıyla 2019’da önemli projelere imza attı ve bu yıl 2 milyar 269 milyon liralık yatırım yaptı. ESHOT, İZSU ve iştiraklerinin yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir’in 2019 yılı yatırım tutarı 3 milyar 300 milyon liraya yükseldi. Toplam harcamalarının yüzde 41'ini yatırıma ayıran Büyükşehir'in yatırım tutarı bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında arttı. Büyükşehir, ilçe belediyelerinin projelerine de 15,1 milyon liralık maddi destek sağladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ve Moody’s İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AAA ulusal derecelendirme notunu ise 2019’da bir kez daha onayladı. AAA, yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olarak tanımlanıyor.

İzmir’in 2019’da öne çıkan yatırımlarından bazıları şöyle:

EN BÜYÜK YATIRIM

13,3 kilometrelik Üçyol–Buca metro projesinde ilk imzalar atıldı. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan bu proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 80 milyon avroluk finansman yetkilendirme sözleşmesi imzaladı. Proje kapsamında 2020’de ihaleye çıkılarak temelin atılması planlanıyor. Öte yandan 28 kilometre uzunluğundaki Karabağlar- Gaziemir metrosunun proje ihalesi de yapıldı.

Harmandalı’da çöpten elektrik

İztaşıt

Peynircioğlu Deresi’nde çevre düzenleme

Ata tohumu karakılçık buğdayı

İklime Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü

152 bin 500 çocuğa ulaşıldı

Üretici pazarları kuruldu

Köylü ve çiftçiye destek

284 kilometre içme suyu şebekesi

Masal Evi açıldı

Tarihi Saat Kulesi restore edildi

Bornova’ya yarı olimpik yüzme havuzu