İzmirli çocuklar meşe palamudu ekti

İzmirli çocuklar meşe palamudu ekti

Orman İzmir kampanyası dahilinde İzmirli çocuklar bugün Güzelbahçe Yelki Semti'ndeki zeytin ormanlarıyla buluştu. Etkinlikte çocuklar meşe palamudu tohumu ekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tabiat Derneği, İzmirli çocukları bugün Güzelbahçe Yelki Semti'ndeki zeytin ormanlarıyla buluşturdu. Çocuklar altmışar kişilik dört grup halinde kendileri için hazırlanan yürüy&uu ml;ş rotasını izledi. Tabiat Derneği’nden uzmanların eşliğindeki bir buçuk saatlik yürüyüşte çocuklara, Akdeniz orman ekosistemi ve buradaki canlıların hayat döngüsü anlatıldı.

Her çocuk bir meşe palamudunu toprakla buluşturdu

Yürüyüşün hemen peşinden her çocuk bir meşe tohumunu toprakla buluşturdu. Tohumun filizlenmesine tanık olmak üzere çocuklara tohum ektikleri viyol verildi. Çocuklar kendilerine dağıtılan rehber eşliğinde tohumu filizlendirecek. Bir ay sonra filizlenmeye başlayan meşe palamudu, bir sene sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan park projesi dahilinde yaşayan parklara dikilecek.   

Çocuklar tabiatı sahiplenecek

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de katıldı. Gökçe bilhassa çocukların Akdeniz ekosistemini, buradaki hayat döngüsünü tecrübeleyebilecekleri ve daha sonra kendi ektikleri meşe palamutlarının büyüme sürecini gözlemleyebilecekleri bir gün örgütlediklerini söyledi. Buğra Gökçe şöyle konuştu: “&C cedil;ocuklar filizlendirdikleri tohumlara yeniden kendileri sahip çıkacak. Tabiat yabancılaştıkları, farkına varmadıkları bir dış öğe olmak yerine sahiplendikleri bir öğe olacak. Bu çok değerli bir şey ve başkanımızın temel vizyonlarından da birisiydi. Tabiata dönüş hareketini İzmir Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar destekleyecek.”

Ekimin hemen peşinden konuklara yöre kadınlarının yaptığı mahalli lezzetlerden ikram edildi.

Orman İzmir Kampanyası nedir?

Orman İzmir Kampanyası, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Ağustos’ta meyda na gelen orman yangının yarattığı büyük tahribatın hemen peşinden İzmir’in ormanlarını savunmak ve geliştirmek için başlatıldı.

Orman İzmir Kampanyası’nın hedefleri; İzmir’de doğan her çocukla eş vakitli olarak bir ağacın büyümesi, İzmirlilerin tabiat ve ormanlarla bütünleşebilmesi için şehir genelinde 35 “yaşayan park”ın kurulması, şehirdeki t&uu ml;m park alanlarının, yeşil koridor ve “yeşil caddeler” aracılığıyla birbirine ve şehrin natürel alanlarına bağlanması olarak dile getiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bağış kampanyası ise sürüyor. Kampanyanın hedefi bir sene içerisinde 3,5 milyon TL bağışa erişmek.

Bağış Hesap Bilgileri:

Vakıfbank TL Hesabı IBAN: TR61 0001 5001 5800 7309 4186 15

Vakıfbank Euro hesabı IBAN: TR03 0001 5001 5804 8017 9684 76

SWIFT KODU: TVBATR2A

Vakıfbank Dolar hesabı IBAN: TR79 0001 5001 5804 8017 9684 66

SWIFT KODU: TVBATR2A

Rumuz: İzmir Küllerinden Doğacak Bağış Kampanyası

Hesap Sahibi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı