Kartal Belediyesi'nden örnek davranış: WeWalk hediye ettiler

Kartal Belediyesi'nden örnek davranış: WeWalk hediye ettiler

"7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla Kartal Belediyesi ve Balkanlar Koleji işbirliğiyle, görme engellilere yüksek teknolojili akıllı baston armağan edildi.

Kartal Belediyesi ve Balkanlar Koleji işbirliğiyle, "7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla görme engelli fertlere yüksek teknolojili akıllı baston armağan edildi. Akıllı bastonların engelli fertlere takdimi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in makamında gerçekleşen buluşmayla gerçekleştirildi.

Balkanlar Koleji talebelerinin yılbaşında birbirilerine armağan almak yerine, görme engelli fertlere akıllı baston almaya karar vermesiyle ortaya çıkan “Armağanımdan Vazgeçtim, Karanlığa Işık Oldum” isimli sosyal mesuliyet projesinde, 8 görme engelli ferde Vestel mühendisleri tarafından tasarlanan, mani idrak etme özelliği ve Bluetooth ile telefon entegrasyonuna sahip WeWALK bastonlar hediye edildi.

Kartal Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen buluşmada görme engelli fertlere bastonlarını takdim eden Başkan Gökhan Yüksel, kendileriyle yaptığı sohbette: "Bu yüksek teknolojiye sahip akıllı beyaz bastonlarla daha rahat gezebileceksiniz. Kazamızda engellilerle ilgili eksiklilerle alakalı ise hep birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu. Başkan Yüksel, görme engelli küçük kız çocuğunun "Ne tür eksiklikler?" suali üzerine şunları söyledi: "Görme engellilerden başka engeli olan kardeşlerimiz için de kaza genelinde atılması şart olan adımlar, yapılan yollardaki işaretlerden, sizlerin saptadığı aksaklıkları gidermeye kadar, yapılan ve yapılması gereken bir hayli iş var."

Bir başka görme engelli çocuğun "Artık çarpmalar azalacak mı" sualini yanıtlayan Başkan Gökhan Yüksel, "Evet, çarpmalar azalacak. Zira çevreye duyarlı bir baston bu. Çevredeki insanları, tabelaları, ağaç dallarını tespit edip ikaz veriyor. GPS ile konum belirleme özelliği de var. Sizi istediğiniz yere yolu tarif ederek götürebiliyor. Kullandıkça zati hayatınızın ne kadar kolaylaştığını fark edeceksiniz." diye konuştu.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Toplumda farkındalık oluşturmak emeliyle her sene dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. 1921 seneninde Londra'da trafik kazası neticesi görme yetisini kaybeden James Biggs isimli resim sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu tecrübe o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston isimiyle simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu sembolle birlikte Dünyada her sene Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri, ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ olarak kabul edilir.