Kartal'dan Türkiye'ye: Kanal İstanbul'dan büyük proje

Kartal'dan Türkiye'ye: Kanal İstanbul'dan büyük proje

Kartal Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan 'Kitaplar Kartal’dan Okuması Sizden' adlı proje çığ gibi büyüyor

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2015'te başlatılan 'Kitaplar Kartal’dan Okuması Sizden' projesine destek gün geçtikçe büyüyor. 

2015'ten bugüne kadar 15 bin 600 kitap dağıtılan proje için katılanlar, Kanal İstanbul'dan büyük proje diye bahsettiklerini belirttiler. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, biz sevgi köprüsü kuruyoruz derken, proje için şunları söyledi; “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından ilçemiz geneline yerleştirilen kumbaralardan toplanan kitaplar, köy okullarında eğitim gören kardeşlerimizle buluşmaya devam ediyor. Duyarlı komşularımızın, yeniden değerlendirilmek üzere kumbaralara bıraktığı roman, hikâye, öykü ve masal kitaplarını çeşitli il, ilçe ve köy okullarına göndererek eğitime destek veriyoruz. On binlerce kişiye ulaşan sosyal sorumluluk projemizin devamını sağlayarak hem çevreci belediye misyonumuza uygun hareket edecek hem de ülkemizin okuma oranına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” 

Bugüne kadar ki kitap yardımlarından oldukça olumlu dönüş alan Kartal Belediyesi yetkilileri tarafından bir sonraki duraklarının Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi olduğunu belirttildi.