Mansur Yavaş: Bir araya gelip helva yapacağız

Mansur Yavaş: Bir araya gelip helva yapacağız

Ankara'nın büyük bir gelişim potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, "Un var, su var, şeker var helva yapacak kimse yok… Ben yaparım demiyorum ama hepimiz bir araya gelerek helvanın en güzelini yapacağımızdan hiç şüphem yok"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ATO Congresium’da düzenlenen “Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları”nda “Marka Şehirler” konulu panelde konuştu. "Marka kent dendiğinde milyonlarca turistin geliyor olması lazım bir kente. Bazı özelliklerinin öne çıkarılması lazım" diyen Mansur Yavaş, Akyurt’ta yapımı devam eden fuar alanını bir an önce bitirmek istediklerini söyledi ve şu açıklamaları yaptı: "Yeri yanlış şeklinde tartışmalar var. Ben kent planlayıcısı değilim ama kent ortasına yapılmayacak kadar da aklımız çalışıyor. Mevcut yeri gayet iyi, havaalanına da yakın. O fuar alanı bittikten sonra Altındağ’da, Çubuk’ta 4-5 yıldızlı oteller olmak zorunda. Un var, su var, şeker var helva yapacak kimse yok… Ben yaparım demiyorum ama hepimiz bir araya gelerek helvanın en güzelini yapacağımızdan hiç şüphem yok.”

OTELE İHTİYAÇ OLACAK

“Bir yılda Anıtkabir’i 6,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Bunlardan 2 milyonu, 3 milyonunu dışardan geliyor. Belediye olarak bu kişilere Ankara’da gidilecek yerlerle ilgili broşür dağıtıyoruz. Ancak Ankara’da 5 yıldızlı otel kapasitesi 25 bin. Bunların 100 bini kalmak isterse yer yok, eğlenecekleri yer yok. Başkent’e turist gelmeye başladığı andan itibaren bu yerlere ihtiyaç olacak.

İSKANDİNAV ÜLKELERİNE PAZARLAMA

"İhmal edilmiş değerlerimizden biri de termal sular. Prag’a gidenler mutlaka 5-6 bin nüfuslu bir yer olan Karlovy Vary’i bilir. Küçücük yer olmasına rağmen bütün dünya termal tedavi için oraya gidiyor. Halbuki termal sular bizde de mevcut. Haymana var, birçok ilçemiz var. Sondaj vurunca her yerden sıcak su çıkıyor. Biz de İskandinav ülkelerine pazarlama yapılabiliriz, termal tedavilerle ön plana çıkıp tanınabiliriz. Sağlık turizmini geliştirebiliriz"

ÖRNEĞİ YOK

"Mobil uygulama yapıyoruz. Dünyada örneği tek olacak, iddialıyız. Bazı sürprizler olacak. Tanınması için birlikte çalışalım. Eksik varsa bizlere yardımcı olun, bizler sizin kadar bunun içinde değiliz, sizler kadar maharetli değiliz. Gelin bize destek olun. Belediyenin mobil uygulaması ile dünya birincisi olalım"