Mansur Yavaş'a teşekkür: Yerli tohumu yaygınlaştırıyor

Mansur Yavaş'a teşekkür: Yerli tohumu yaygınlaştırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli tohumu yaygınlaştırmak için 'Tohum Takas' etkinliği gerçekleştirdi

Yerli tohumun yaygınlaşmasına katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulusal Tohum Takas Merkezi (UTTM) ile tohum takas etkinliği düzenledi. Gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Gençlik Parkı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Katılımcıların aralarında yerli doğal tohumları takas etmesi ile gerçekleşen etkinlik, katılımcılar tarafından takdir edildi. Ulusal Tohum Takas Merkezi kurucusu Ali Özırmak, etkinilkten çok memnun olduğunu dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında yerel tohumların yaşatılması için bu grubu kurduk. Çeşitli illerden gelen üyelerimiz var. Gönüllülere bugün hem eğitim verilecek hem de tohum takası yapacağız. Bize bu konuda katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

Alanında uzman eğitmenlerin tohum, toprak ve bitki çeşitleri üzerine bilgi verdiği etkinliğe gönüllülerden Nagihan Eröz, “Ankara’ya Sarı Bursa buğday tohumu getirdim. Ailem çiftçilikle uğraşıyor. Ben de çiftçiliği çok seviyorum. Buraya getirdiğim tohum karşılığında aloe vera, çin pazısı, çilek ve 11 çeşit çiçek tohumu aldım. Tamamen yerli ve atadan kalma tohumları nesillerimize taşımak adına üretiyoruz ve gönüllülerle paylaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bize katkısından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ailesiyle birlikte etkinliğe katılan ve Hasan Muhammet Güldaş’a süs kabağı hediye eden 11 yaşındaki Yağmur Semiz de mutluluğunu, “Babamla birlikte tohum ekmeği çok seviyorum. Buraya süs kabağı tohumlarını da getirdim, karşılığında çiçek tohumu aldım. Çiçek dikmeyi çok seviyorum. Tüm arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen tohumla ilgilenin, çünkü beni çok rahatlatıyor, hep birlikte tohumlarımızı ve doğamızı koruyalım” sözleriyle dile getirdi.