Mersin’den sonra Tunceli belediyesinden örnek adım

Mersin’den sonra Tunceli belediyesinden örnek adım

CHPli Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aile ve sosyal hayatı sözleşmeye dahil etmesinden sonra, Tunceli Belediyesi de sözleşmeye çalışanların sosyal hayatını ilgilendiren madde koydu.

Türkiye Komünist Parti'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan'ın katılımıyla yapılan sözleşmede eşine şiddet uygulayan, kumar ve alkol alışkanlığı bulunan ve çok eşli olan çalışanların belediyenin sosyal haklardan faydalanamayacağı belirtildi.

CHPli Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer de Belediye-İş ile yaptığı sözleşmeye, aile bireylerine şiddet uyguladığı tespit edilen personelin işten çıkarılması hükmünü koymuştu. “Eşi, çocukları, anne ve babasına şiddet uygulayan personellerin iş akitleri disiplin kurulu kararı ile derhal feshedilir” hükmünü içeren madde, aile içi şiddete karşı caydırıcı bir emsal oluşturacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerini kapsayan yaklaşık 7 bin personelin faydalanacağı sözleşmeye göre, maaşlarda birinci yılda ortalama 850 TL artış gözetilirken, yıllık enflasyon oranında zam ve sosyal yardımlarda ortalama yüzde 30 artış içeren maddelere yer verildi.

YURT HABER