Muratpaşa Belediyesinden iş sağlığı güvenliği

Muratpaşa Belediyesinden iş sağlığı güvenliği

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği’nin tertip ettiği ilkyardım eğitiminde depremin hayatın bir parçası olduğunu belirterek, “Fakat önlemli olabilmemiz gerekli. Önlemleri alarak hayatımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Uysal, hafta sonu yoğun mesaisinde öncelikle Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) tertip eden Antalya Konyalılar Derneği’nin geleneksel bamya çorbası buluşmasına katıldı. Yeni yılın ilk buluşmasında Başkan Uysal’a dernek başkanı Süleyman Üre eşlik etti.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarını belediyenin bir parçası olarak gördüklerini söyledi. ASSİM kampüsünde bulunan derneklerin Muratpaşa Belediyesi’nin çözüm ortağı olduğunu kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Şimdi bütün derneklerimize proje eğitimi vermekteyiz. Bir iki yıl sonra bütün derneklerimiz hedefleri belli daimi çalışmalar yapacaklar. Her alanda çalışmalar yapacaklar. Sözgelişi yer sarsıntısı eğitimi ile ilgili çalışmalar yapacaklar. Bütün derneklerimiz hem kendi tabanı için hem de milletimizi yükseltmek için çalışacak. Bu binanın bir kanadı da inovasyon merkezi. Burada da memleket için fikri olanlara 6 aylığına fiyatsız büro veriyoruz.”

Başkan Uysal, Antalya Konyalılar Derneği’nin hemen peşinden ASSİM’de azalarına yönelik ilkyardım eğitimi gerçekleştiren Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği’ni de ziyaret etti. Başkan Uysal, Elazığ depreminin ilkyardım da dahil bir çok kavramı yine gündeme getirdiğini belirterek, “İlk olarak depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatın bir parçası her an olabilecek şeyler dünyanın her yerinde olabilecek şeyler fakat önlemli olabilmemiz lazım. Önlemleri alarak hayatımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Uysal, hafta sonu yoğun mesaisinde, Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin tertip ettiği kahvaltıya da katıldı.