Nusret Bayar: ‘Birlikte yönetmek için adayım’

Nusret Bayar: ‘Birlikte yönetmek için adayım’

CHP Antalya İl Başkanı Adayı Nusret Bayar, merkez ilçe başkanları ve merkez ilçe il delegelerinin davetli olduğu bir kahvaltı organizasyonu düzenledi.

İlginin oldukça yoğun olduğu organizasyona, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’nin yanı sıra çok sayıda parti yöneticisi, meclis üyesi, sivil toplum kuruluşu başkanı ve delege katıldı.

Kahvaltının ardından kürsüye gelen Bayar, sözlerine dün hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’e rahmet dileyerek başladı. Bayar, Bayar, “Bizler burada Antalya’mızın merkez ilçeleri olarak bir araya geldik. Geçtiğimiz birkaç gün içinde yalnızca Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı'ndaki yoldaşlarımızın, yani sizlerin 245 imzasının verdiği güçle aranızdayım. Bugün, bayrağı altında toplandığımız Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu aydınlanmasının partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk devrimlerinin, devrimcilerin partisidir” dedi.

Bayar sözlerine şöyle devam etti:

“Devrim yapmış, Türkiye tarihinin ekseni olmuş bir partinin il başkanı, gündemi yaratan olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Antalya'daki sesi ve gücü olmalıdır. İşte ben, tüm bunlar için adayım. Örgütümün hukukuna sâhip çıkmak için; durumu idare etmek için değil, birlikte yönetmek için, partimizin en yüce görevlerinden biri olan Antalya İl Başkanlığına adayım. Dengelerin değil, örgütün çıkarını gözetmek için, Hak, Hukuk, Adalet mücadelesinin bayrağını yukarı taşımak için, partimizin değerlerini Antalya'nın dağına, taşına, toprağına yazmak için, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına adayım.

“Karamıklı’dan Alacadağ’a, Alakır'dan Boğaçayı'na, Antalya'nın dağına taşına, suyuna deresine; göz dikenlerle mücadele etmek için yola çıktım. Söz veriyorum size! Partisinin, örgütünün, yol arkadaşlarının hukukunu koruyan, tabanın sesine kulak veren bir il başkanı olacağım. Örgütün sesi, gücü olacağım! Her zaman ve her koşulda sandığa inanan, önseçim için mücadele eden bir il başkanı olacağım. Sözüm söz! Nitelikli, birikimli, okuyan, araştıran, sorgulayan, liyakatli bir ekiple yol yürüyeceğim. Antalya'nın 3-5 ilçeden ibaret olmadığını biliyorum! Temsil için, 19 ilçenin de görüşlerine başvuran, bütün örgüte söz hakkı tanıyan, Antalya'yı hep birlikte yöneten bir il başkanı olacağım.

“Gücünü tabandan alan, örgütün geleneklerine sâhip çıkan, güçlü bir il örgütüyle, iktidara giden yolda, partimizi Antalya'da hak ettiği yere taşıyacağız! Çünkü bizim, Teke'den Taşeli'ye, Torosların tepesinde Yörük çadırında dumanı tüttürenlere, Anadolu'nun dört bir yanından gelip kentimizi yurt edinenlere, yani bu vatanın öz evlatlarına borcumuz var! Sömürüye, zulme, faşizme karşı direnen, tam bağımsız Türkiye için ömür veren onurlu insanlara borcumuz var bizim! Bu borç, dar kadrocu, bölgeci anlayışla ödenemez. Bu borç, "benden olsun çamurdan olsun” anlayışıyla hiç ödenemez. Bu borç, liyakati öne çıkartmakla ödenir. Bu borç tüm partiyi kucaklamakla ödenir. Bu borç, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmakla ödenir. Benim hedefim kendimi bir yerlere taşımak değil! Benim hedefim partimi iktidara taşımak! Gelin bu yolda, birlik olalım. Gelin bu yolda güç olalım, gelin bu yolda hep birlikte yürüyelim.

Selam olsun bu yolda bizden önce yürüyenlere, selam olsun bu yolda bir ömür tüketenlere, bin selam olsun, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına!”

YURT HABER