Odunpazarı’nda medyanın durumu konuşuldu

Odunpazarı’nda medyanın durumu konuşuldu

Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisinde gazetecilik sohbetlerinin misafiri Hüsnü Arslan oldu.

Odunpazarı Belediyesi, Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisinde Meslek Olarak Gazetecilik sohbetleri devam ediyor. Gazetecilik sohbetlerinin ikinci misafiri Eskişehir Basın mensupları Cemiyeti Onursal Başkanı Hüsnü Arslan oldu.

Türkiye Basın mensupları Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Basın mensupları Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca’dan sonra gazetecilik sohbetlerinin ikinci misafiri Hüsnü Arslan oldu. Odunpazarı Tarihi Bölge’de bulunan Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi’nde okuyucuları ile bir araya gelen Hüsnü Arslan, mahalli ve milli gazeteciliğin meselelerini masaya yatırdı.

Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şehir dışında olduğu için katılamadı. Etkinliğe Başkan Kurt’u temsilen Odunpazarı Meclis Azası Sibel Erenoğlu, Odunpazarı Belediyesi yetkilileri ile yurttaşlar katıldı. Gazeteciliğin ekonomi, politika, hukuk ve sosyal hayata istikamet veren çok ehemmiyetli bir meslek olduğunun vurgulayan Arslan, konuşmasında sık sık anekdotlara yer verdi.

Eskişehir’de mahalli gazetelerin kuruluşunu ve gelişiminden söz eden Arslan, mesleğe giriş hikâyesini dinleyenlerle paylaştı. Gazeteciliğin dünü, bugünü ve yarını konusunda konulara da değinen Arslan, yeni medya ve ananesel gazetecilik konularında da konuştu. Dinleyicilerin aktif katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, günümüz medyasının en temel meselelerinden birisinin artık araştırmacı muhabirlerin olmadığını söyleyen Arslan, önceden muhabirlerin nasıl çalıştığını anlattığı anekdotlarla anlattı.

Etkinliğin hemen peşinden konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Sibel Erenoğlu, Hüsnü Arslan’a çiçek verdikten sonra Arslan’a başarılar diledi.