Öğrencilere burs olması için zeytin diktiler

Öğrencilere burs olması için zeytin diktiler

CHP’li Yarbaşı Belediyesi, hasat gelirleriyle beldede okuyan öğrencilere üniversite bursu olması için zeytin ağacı dikti

Osmaniye’nin 4 bin nüfuslu Yarbaşı Beldesinde, belediye eliyle Köy Enstitüleri’nden esinlenerek, ileride üniversitede okuyacak öğrencilere burs olması amacıyla zeytin ağaçları dikildiği. Zeytin ağaçları büyüdüğünde elde edilecek hasat ile, beldede yaşayan öğrencilerin üniversite masrafları karşılanacak. Projenin yıllar içinde genişletilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz hafta öğrencilerle birlikte yapılan dikimde, toplan 100 fidan toprakla buluştu. Dikilen 100 ağacın her birine, yaşları 8 ile 14 arasında değişen öğrencilerin adı verildi.

‘HER AĞAÇTAN 30 KİLO’

Belediyeye ve devlete ait orman vasfını yitirmiş arazilere dikimlerin devam edeceğini söyleyen Yarbaşı’nın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, bir yılda 3 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi. Mustafa Kaynar, Yurt’a yaptığı açıklamada “İlk fidanları Belediye olarak diktik. Bunlardan elde ettiğimiz gelirle, zeytin satışıyla öğrencilerimize burs vereceğiz. Dört yıl sonra, her ağaçtan 30 kilogram kadar zeytin alacağız. Dört sene sonra 10 öğrenciye burs vererek başlayacağız ve büyüteceğiz” dedi.

‘KÖY ENSTİTÜSÜ’NDEN ETKİLENDİK’

Türkiye’ye örnek olmak istediklerini belirten Kaynar sözlerini şöyle noktaladı: “Burada Haruniye Köy Enstitüsü vardı. Biz ondan etkilendik. “Bizim amacımız, çiftçi üretecek. Biz hem eğitileceğiz hem eğiteceğiz. Bizim kurtuluşumuz eğitim ve üretmektir. Biz de şu anda ikisini yapmaya çalışıyoruz. Çiftçinin yanında olacağız. Türkiye’nin kurtuluşu üretmek… Bunu başaracağız. Biz de Osmaniye’de bir model oluşturmak istiyoruz.”