Ramazan davulcuların bahşişleri belediyeden

Ramazan davulcuların bahşişleri belediyeden

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Koronavirüsü tedbirleri kapsamında aldığı kararla bir ilke imza attı. Gürkan, Ramazan Davulcularının bahşiş toplamak için kapı kapı gezmeleri engellemek, bulaş riskini en aza indirmek için bu yılki bahşişlerini Edirne Belediyesi’nin üstleneceğini söyledi.

Her yıl olduğunu gibi bu yılda Ramazan Davulcuları, Ramazan Ayı boyunca mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracaklar; ancak kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak. 

Edirne Belediyesi, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Edirne’de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu tedbirler kapmasında aldığı kararla bir ilke imza attı. Gürkan, Belediye Meclisi’nde ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Koronavirüsü tedbirleri kapsamında Ramazan Davulcularının bu yılki bahşişlerini Edirne Belediyesi’nin üstleneceğini söyledi.

Edirnelilere sosyal medya hesapları üzerinden seslenen Gürkan, “Değerli Hemşehrilerim; Sevgili Edirneliler. 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı 23 Nisan akşamı ilk sahur ile başlıyor. Ramazanlarımızın en önemli simgelerinden biri olan Ramazan davulcularımız yine bu yıl mahallerimizde oruca kalkacak olan vatandaşlarımızı uyandırmaya ve oruç tutmak için davet etmeyi sürdürecekler. Ancak bu yıl Edirne’de Ramazan davulcuları ile ilgili farklı bir uygulamaya gidiyoruz. Koronavirüsünün  yaygınlaşmasını, temasını önlemek için Ramazan Davulcularımız yine mahallerde her gece sahurda davullarını çalmaya devam edecekler. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl; Ramazan Davulcularıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, onların bir anlamda bir gelir kapısı da olan davul çalarak bahşiş toplama geleneğini, Edirne Belediyesi olarak bu yıl biz üstleniyoruz.

Ramazan davulcuları yeni mahalle aralarında davullarını çalacaklar ancak evlere girerek, zilleri basarak, kapıları çalarak, sizlerden her hangi bir bahşiş talep etmeyecekler. Bu hem davulcu arkadaşlarımızın hem de siz değerli Edirnelilerin sağlığı için çok önemli. Ramazan boyunca mahallemizde çalmaya devam eden Ramazan Davullarının sesiyle yine sahurlarımıza kalkıp orucumuza niyetleneceğiz. Bu süreçte davulcu arkadaşlarımızın gelirlerini sağlayabilmeleri için Edirne Belediyesi olarak onların maaşlarını, gelirlerini biz düzenleyeceğiz, biz destekte bulunacağız. Siz vatandaşlarımız onlara herhangi bir ücret, bahşiş vermeyeceksiniz. Buradaki amacımız Koronavirüsü tedbirleri kapsamında teması önlemek, bulaşmayı önlemek ve hastalığın yayılmasını önlemek. Yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Ayının Edirne’miz, milletimiz ve bütün İslam Alemi için tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yardım, dayanışma ve mağfiret ayı olan Ramazan’da Koronavirüsü  riskinden, tehdidinden bütün insanlığın bir an önce kurtulmasını talep ve niyaz ediyorum. Ramazanınız hayırlı olsun” dedi.