Sinop’ta çınar seferberliği

Sinop’ta çınar seferberliği

Sinop’ta, çeşitli nedenlerle zarar görmüş çınar ağaçları tedavi edildi. Ağaçlardaki yaralar kapatıldı.


Sinop Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Uğur Mumcu Meydanı, Gazi Caddesi, 100. Yıl Parkı ve Tersane Mevkiinde bulunan çınar ağaçlarının tedavi çalışmalarına başlandı.
Park ve Bahçeler Müdürümüz Serdal Küçükdemir, Orman Mühendisi Büşra Keskin ve Sinop Orman İşletmesinden görevlendirilen uzman teknik eleman ile oluşan ekip tarafından ağaçların durumları tespit edilerek uygun görülen yöntemlerle tedavileri yapıldı.

YARALAR KAPATILDI

Öncelikle kovuk ve çürükler temizlenerek mantar ve diğer zararlılara karşı dezenfekte edildi. Önceden hazırlanan karışım ile ağaçlardaki yaralar kapatıldı. İlaçlama sonrası hastalıklı bölgenin hava almaması için kafes tel ile kaplanarak üzerine yalıtım malzemesi sürüldü. Yanlış budama ya da fiziksel etkiler sonucu kırılmış dal parçaları kanser, mantar ve hastalık oluşturmaması için tıraşlandı. Ağaçların temizlenen yüzeyine hazırlanan özel karışım sürüldü.

BUDAMA YAPILDI

Ağaçlar üzerinde yapılan inceleme neticesinde kovuk ve gövdelerinin içerisinde dışarıdan fark edilmeyen çürüklerin olabileceğini gören ekipler, bu çürüklerin ilerleyen zamanlarda devrilmelere ve kırılmalara neden olabileceğinden budama yaptı.. Budanan kısımlara hazırlanan özel karışım sürüldü