Sosyal medyada hakarete hapis cezası geldi

Sosyal medyada hakarete hapis cezası geldi

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde sosyal medya üzerinden CHP İzmir önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'e tehdit ve hakaret suçuyla yargılanan M.T hapis cezasına çarptırıldı.

Karşıyaka 7.Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ve CHP İzmir İl Başkanlığı'nın da takip ettiği duruşmada karar verildi. Mahkeme benzer davalara emsal teşkil edecek karara imza attı.

Müşteki Banu Özdemir'e sosyal medya üzerinden ve SMS yoluyla tehdit ve hakaret suçuyla yargılanan M.T'ye mahkeme 8 ay hapis cezası verdi. Sanığın cezası seçenek yaptırımlara çevrilmedi.

"KARAR EMSALDİR "

Davanın avukatlığını üstlenen CHP Genel Merkezi Avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise, yaptığı açıklamada

"Müvekkileme karşı sanık tarafından işlenen eylemin ilk derece mahkemesi tarafından, hukuki nedenler, suçun işleniş biçimi ve sanığın durumu değerlendirerek, ceza yasasının 106.ve 125. maddeleri kapsamında emsal olacak bir biçimde, seçenek yaptırımlara çevrilmeden ve erteleme kararı verilmeden sanığın salt hapis cezasına mahkum edildiğini söyledi. Bu kararın benzer davalarda örnek teşkil edeceğini sosyal medya üzerinden mesnetsiz hakaret ve tehditlerin müeyyidesinin ağır olacağını söyledi" dedi.

YURT HABER