Soyer: Sera gazını yüzde 40 azaltacağız

Soyer: Sera gazını yüzde 40 azaltacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrinde seragazı emisyonunu 10 yıl içinde yüzde 40 oranında azaltmayı hedeflediklerini söyledi


İzmir, iklim kriziyle mücadele konusunda adım daha atarak seragazı emisyonunu azaltma hedefini yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2020 yılına kadar seragazı emisyonunu yüzde 20 oranında azaltma taahhüdümüzü, İklim ve Enerji İçin Başkanlar Sözleşmesi ile 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltacak şekilde yeniledik" dedi.


 

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin İzmir'de düzenlediği 11. Küresel Isınma Kurultayı’nda konuşan Soyer, iklim krizinin etkilerine karşı tedbir almak ve iklim kriziyle uyumlu politikalar geliştirmek için belediye bünyesinde İklim Değişikliği Daire Başkanlığı kurduklarını ifade ederek iklim kriziyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.


 

ELEKTRİKLİ OTOBÜS ALINACAK

İklim kriziyle mücadele kapsamında ESHOT’un otobüs filosundaki 20 olan elektrikli otobüs sayısının seneye 40’a çıkarılacağını ifade eden Soyer şöyle devam etti: “ESHOT’un Buca’daki atölye binalarında, bu otobüslerin elektrik ihtiyacını k arşılamak için güneş enerjisi santrali kurduk. ‘İzmir’i Demir Ağlarla Örüyoruz’ dememizin en temel nedeni de bu. Sağlıklı, güvenilir ve daha temiz bir ulaşım sistemini İzmir’de hâkim kılıyoruz."