Ve ilk asfaltlama Abdi İpekçi caddesi'nde

Ve ilk asfaltlama Abdi İpekçi caddesi'nde

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Edirne’nin kanayan yarası olan altyapı sorununa çözüm bulmak adına 15 Aralık’ta ilk kazmayı vurdukları Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarına başladıklarını söyledi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Aralık’ta altyapı çalışmaları için ilk kazmanın vurulduğu Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan asfaltlama çalışmalarını yakından inceledi. Söz konusu caddede kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu toplama kanallarının tamamlandığı belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “15 Aralık’ta başladığımız altyapı çalışmaları şehirde bütün hızıyla devam ediyor. Bu sürecin üzerine COVİD-19 tedbirleri de girince çok sıkıldınız, çok zor günler geçirdiniz. Bunların hepsini biliyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı sizlerden bir kere daha özür diliyoruz ama 1934 yılından kalma şebekelerimizin de mutlaka yenilenmesi gerekiyordu” diye konuştu.

İlk kazmanın vurulduğu yer olan Abdi İpekçi Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarına başladıklarını belirten Gürkan, “Buradaki çalışmamızı 3 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu sıcak günlerde tozdan kurtulacaksınız. Tabi burası ana bir cadde. En sorunlu caddemizdi. Burada çift kat 2 binlik yağmur suyu kanalları, 1200’lük kanalizasyon hattı ve 225’lik içme suyu hattı döşendi, mazgalları yapıldı. Bugünde asfaltımıza başladık. Bayrama kadar Abdi İpekçi Caddesi’ni  pırıl pırıl bir şekilde tamamen asfaltlanmış olarak, sizlerin hizmetinde olacak. Diğer taraftan Abdi İpekçi kadar geniş olmayan, caddenin bir tarafını bozduğumuz yerlerde de asfalt yama çalışmalarımız başladı. Bu da tüm hızıyla devam edecek. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Evden kalmaya devam edin. Biz sizin için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

--