Voleybol fabrikası: Esenyurt

Voleybol fabrikası: Esenyurt

Geleceğin usta voleybolcularını yetiştiren, ‘Fabrika Voleybol’un yeni okulu Esenyurt’ta açıldı. Esenyurt Belediyesi’nin destekleriyle açılan okulda, Ulusal Takım hocalarından fiyatsız spor eğitimi alan talebeler, kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün, Türkiye Voleybol Federasyonu ile imza attığı protokol dahilinde, Türkiye’de 6-12 yaş arasındaki tüm çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve lisanslı sporcu sayısını artırmayı amaçlayan Fabrika Voleybol’un yeni okulu Esenyurt’ta açıldı. Esenyurt Belediyesi Örnek Kapalı Spor Salonu’nda başlatılan Fabrika Voleybol sosyal mesuliyet projesinde, ilçedeki çocuklara Ulusal Takım hocaları tarafından fiyatsız eğitim veriliyor. Gerekli materyaller federasyon tarafından karşılandığı uygulamada, eğitimler sene süresince devam edecek.

FABRİKA VOLEYBOL’A ALAKA YOĞUN

Bu uygulamayla Esenyurt’ta yaşayan 6-12 yaş arası çocuklara sporu sevdirerek, Ulusal Takım’a sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Ulusal Takım antrenörü Nilüfer Üstüner, “Fabrika Voleybol Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 2013 yılında heyetmiş bir voleybol okuludur. Esenyurt Belediyesi ve federasyon tarafından ilçede bir sosyal sorumluluk projesi haline dönüştürüldü. Esenyurt, genç ve becerili fertlerin potansiyelinin yüksek olduğu bir ilçe. Bu yüzden projemiz burada yoğun alaka gördü. Sayımız kısa müddette 130’a erişti” diye konuştu. Eğitimlerin, talebeleri yaş gruplarına göre gruplandırılarak yapıldığını belirten Üstüner, “Örnek Kapalı Spor Salonu’nda pazartesi ve cuma günleri tüm gün hizmet vermekteyiz. Bu uygulamada ilk sene için sporcu sayımızı 300’e eriştirmeyi amaçlıyoruz. Esenyurt Belediyesi ve Türkiye Voleybol federasyonuna bize bu hizmetleri sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“EMELİMİZ ESENYURTLU ÇOCUKLARI TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAK”

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Doğan Yılmaz ise, “Belediyemiz ve federasyon arasında bir protokol imza attık. Bu projedeki emelimiz, Esenyurtlu çocuklarımızı Türk sporuna kazandırabilmek. Kazamızdaki genç kabiliyetlerin kendilerini bu okulda keşfedeceğine ve Ulusal Takım bazında sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. Buradan Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’a ve sporculara asla desteğini esirgemeyen Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.