Yakıştı mı, Başkan?

Yakıştı mı, Başkan?

Ak Partili Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tepki çeken bir girişime imza attı.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, tek ortağı olduğu Bilçağ Nakliyat, İnşaat, Taahhüt, Mühendislik, Gıda, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ndeki 1 milyon 811 bin TL tutarındaki sermayesini, tüm hukuki ve mali yükümlülükleriyle Utku Yılmaz'a 7 Ekim 2019 tarihinde devretmiş. 

Ancak, Bilçağ Mühendislik 18 Ekim 2019 tarihinde yaşadığı ekonomik olumsuzluklar nedeniyle Gebze Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak konkordato ilan etmiş.

Bilçağ Mühendislik'in konkordato ilanı: https://www.ilan.gov.tr/detay-iflas-hukuku-davalari-iik-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-konkordato-gecici-muhlet-karari-ve-durusma-gununun-ilanen-tebligi-704795.html?searchText= adresinde görülebilir.

Dilovası halkı haklı olarak soruyor:

1- 11 gün sonra konokrdato ilan etmek zorunda kalacağı bir şirketi Utku Yılmaz neden satın alsın?

2- Ticari olarak ayıplı bir şirketi satın almak durumunda kaldığına göre, Utku Yılmaz neden Hamza Şayir'e karşı dava açmıyor?

3- Konkordato ilan etmek zorunda kalacağı şirketini Utku Yılmaz'a satarak, Dilovası Belediye Başkanı en hafif deyimle, iş ortağından gerçekleri gizlemiş olmuyor mu?

4- Acaba, Hamza Şayir ve Utku Yılmaz daha devir işleminden önce şirketin konkordato ilan edecek konumda olduğunu biliyorlar ve bu devir de ortak planları mıydı?

5- Dilovası halkına başkanlık yapacak bir şahsiyetin aynı zamanda topluma örnek olmak mecburiyeti yok mu?

Tek kelimeyle: yakışmadı başkan!