Yöneticilerin ‘temizlik tutkusu’ sanatı yok edecek

Yöneticilerin ‘temizlik tutkusu’ sanatı yok edecek

Dünyanın bütün büyük kentlerinde grafiti bir sanat olarak kabul edilip desteklenirken, yine bir dünya metropolü iddiası taşıyan İstanbul’da ise ‘temizlik sorunu’ olarak ele alınıp, yok edilmesi için para harcanıyor.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Marmaray İşletme Müdürlüğü tarafından 18 Kasım 2019'da düzenlenen 'Marmaray tren setlerinin grafiticiler tarafından boyanan dış yüzeylerinin temizlenmesi için alan bazlı temizlik yaptırılması işi' ihalesi sonuçlandı. TCDD bu ‘iş’ için tamı tamına 55 bin TL harcayacak.

Toplam 6 firmadan geçerli teklifin verildiği ihaleye en iyi teklif, Kip firmasınca verildi. İhale, Kip Elbise Kuru Temizleme Çamaşır Yıkımı San. ve Tic. Ltd. Şirketi tarafından 55 bin TL'ye üstlenildi. Sözleşmeye göre, 1000 metrekarelik temizlik işi 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de duvar resim sanatının ‘temizlenmesi’ için çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, İBB şirketlerinden İSTAÇ tarafından 2018'de 'Grafiti Afiş ve Boya Çıkarma, Zemin Temizleme Aracı Alım İşi' için ihale açılmış ve bu iş için özel temizleme aracı alınmıştı. Temizleme aracı için İSTAÇ tarafından 600 bin TL ödeme yapılmıştı.

Dünyanın tüm modern metropollerinde duvar resim sanatı için yerel yönetimler teşvik edici çalışmalar yaparken İstanbul’da konuya ‘temizlik’ kategorisinde yaklaşılması hayretle karşılandı ve pek çok sanatçıyı üzdü.

YURT HABER