Aday gösterilmeyen eski CHP'linin AKP’li adayla dikkat çeken yakınlığı!

Mersin’de CHP’nin 2 dönem Mezitli ilçe Belediye Başkanı olarak gösterdiği, ancak bu dönem aday gösterilmediği için Bağımsız Aday olan Neşet Tarhan’ın AKP’li aday Mevlüt Ekmekçi ile samimi görüntüleri dikkat çekti.

CHP'den Mezitli'de iki dönem aday gösterilen ancak bu dönem aday gösterilmeyen 
ve aday gösterilmemesinin ardından istifa eden ve bağımsız aday olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AKP’li rakibi Mevlüt Ekmekçi ile bir iş yerinin açılışını birlikte yaptı ve “Millet çatlasın” diyerek mesaj verdi. 

AKP'Lİ ADAYLA MESAJ VERDİ

Mezitli’de bir pastane açılışı öncesi eski CHP’li Neşet Tarhan’ın AKP’li Başkan Mevlüt Ekmekçi ile yakınlığı ise dikkatlerden kaçmadı. Görüntülerde CHP’den aday gösterilmeyince istifa ederek bağımsız adaylığını ilan eden Tarhan, AKP'nin adayı ile fotoğraf çekilip “Çatlasın “Çatlasın biraz millet” ifadelerini kullandı.

Tarhan ile Ekmekçi karşı karşıya bir süre oturup sohbet ettikten sonra da işyerinin açılış kurdelesini birlikte kesmeyi de ihmal etmedi.

NE OLMUŞTU?

CHP, partisinden istifa ederek Bağımsız Aday olan Neşet Tarhan ile ilgili İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu. İtiraz “2820 sayılı Kanunun 40. maddesinin üçüncü fıkrasındaki ‘Bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez’ hükmüne dayandı. Alınan kararda adı geçen siyasetçinin yasal süresi içinde CHP’den istifa edip etmediği, yasal süresi içinde “aday adaylıktan çekilme” dilekçesi verip vermediklerinin incelenmesini istemişti. Mezitli İlçe Seçim Kurulu oybirliği ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, yasal süresi içinde CHP’den istifa etmediğini tespit edince aday olamayacağına karar vermişti. Verilen kararı inceleyen İl Seçim Kurulu ise Neşet Tarhan’ın İlçe Seçim Kurulu’nun ‘Aday olamaz” kararını rafa kaldırıp, bağımsız aday olmasına yeşil ışık yakmıştı. İl Seçim Kurulu’nun 26.02.2024 tarihli ve 2024/16 sayılı kararı kesin olduğu gibi ‘tam kanunsuzluk’ hali de bulunmadığından talebin reddine karar vermişti.

AKP BASKISI KONUŞULUYOR

Öte yandan makamında ve belediyenin sosyal tesislerinde samimi görüntüleri ortaya çıkan Mevlüt Ekmekçi ile sürekli görüştüğü iddia ediliyor. Neşet Tarhan’ın bağımsız aday olması kararını veren İl Seçim Kurulu’na, AKP’nin baskı yaptığına ilişkin de yorumlar da yapılıyor. Siyasi kulislerde yapılan yorumlara göre Tarhan’ın, adaylığı önündeki kararın kaldırılmasında AKP’nin Başkan Adayı Mevlüt Ekmekçi’nin de aralarında bulunduğu ağır toplarının baskı kurduğu da öne sürülüyor.