AKP'li belediyeden tartışma yaratan paylaşım!

AKP'li belediyeden tartışma yaratan paylaşım!

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden insanları anmak için ülke genelinde ilan edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü' ile ilgili Bergama Belediyesi tarafından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

İzmir'de Bergama Belediyesi tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; “Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, yüzyıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Öncülüğünde bağımsızlık destanı yazdık. Unutmadık, Unutturmayacağız” denildi.

Paylaşıma CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları tepki gösterdi. Bergama Belediyesi daha önce ulusal bayram kutlamalarında Atatürk'ün adını geçirmediği içinde eleştirilmişti.

AKP'li belediyeden tartışma yaratan paylaşım!

CHP VE İYİ PARTİ’DEN TEPKİ; “KINIYORUZ”

Yapılan paylaşıma ise CHP ve İYİ Parti'nin İlçe Başkanları tepki gösterdi. 

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz yapılan paylaşıma; “Yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş, milli mücadeleyi örgütlemiş, bağımsızlığın simgesi, cumhuriyetimizin kurucusu, bütün dünyanın takdir ettiği Mustafa Kemal Atatürk kimseyle mukayese edilemez. Bu açıklama tarih bilmezliktir. Son derece talihsizdir. Bergama’ya yakışmayan bir açıklamadır. CHP olarak Bergama Belediyesi’ni bu paylaşımından dolayı kınıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi ise; “Cumhuriyetimizin kurucusu Kemal Atatürk’le Tayyip Bey’i kıyaslamak söz konusu olmaz. Bu paylaşım abesle iştigaldir. Bu paylaşım doğru değildir. Atatürk emperyalistlere karşı milli mücadeleyi kazanmış, tarihi bir kahramandır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ise 20 yıldır iktidarda olan AKP’nin ayıbıdır, acizliğidir. Bu hain darbe gerçekleşmemeliydi. Bu sebeple paylaşımı İYİ Parti olarak kınıyoruz” dedi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY