AKP’li belediye borç üstüne borç istiyor

AKP’li belediye borç üstüne borç istiyor

Kocaeli'nin AKP’li belediyesi borç üstüne borç istiyor...

AKP’nin yönettiği belediyeler arasında olan ve borçlarının fazlalığı ile bilinen beledilerden biri Başiskele Belediyesi yine borçlanma istiyor.

Eski dönemden, yeni başkan Yasin Özlü dönemine kalan 109 milyon 456 bin TL borç varken, belediyenin alacakları ise 43 milyon 436 bin TL civarıydı. Yerel seçimlerin ardından ekonominin ülke genelinde kötü gidişi belediyeleri yeniden borçlanma yapmaya ve kredi istemeye itti.

ORTADA CENAZE VAR!

Bu duruma karşı çıkan Saadet Partisi Başiskele Belediye meclis üyesi Mustaf Gürsoy ise yeni borçlanma ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “ Başiskele Belediyesi'nin kuruluşu olan BİAŞ'ın durumu ortada , Belediye olarak hala BİAŞ'ın borçlarını ödemeye çalışıyoruz. Ortada bir cenaze var. Bu cenazenin yükü Başiskele Belediyesinin dolayısıyla tüm Başiskele halkınındır. Belediyelerin şirketlerini borç batağına düşüren , denetlenemeyen yönetim anlayışıdır.Bu durumun sorumlularını da gün yüzüne çıkarmak ve varsa yapılan yanlışların hesabının sorulmasını sağlamak bizim görevimizdir. Bu nedenden dolayı , Belediyemize Bağlı BİAŞ 'daki gibi olumsuz sonuçlar yaşamamak adına BAŞKENT A.Ş'nin Kredi Alması ile ilgili gündem maddesini Saadet Partisi Grubu olarak reddediyoruz.”