Ankara Büyükşehir'de şeffaf ihale devam ediyor

Ankara Büyükşehir'de şeffaf ihale devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “şeffaf yönetim” anlayışıyla mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı canlı yayın uygulaması kesintisiz devam ediyor.

Mayıs ayında 33 ihale canlı olarak yayınlanırken, normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayında da 39 ihale Youtube kanalı, ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

İHALELERDE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Başkent’in birçok ihtiyacının giderilmesi için öncelikli olarak yapılan, vatandaşlar kadar firmaların da yoğun ilgiyle izlediği mal ve hizmet alım ihaleleri Mayıs ve Haziran aylarında da devam etti.

Halk sağlığını korumak amacıyla hijyen tedbirlerini alan Büyükşehir Belediyesi, hizmet ve mal alım ihalelerine katılan firmalar için son iki ayda da sosyal mesafe kuralını uygulamayı sürdürdü. Bu kapsamda ihalelere katılan firma temsilcilerine dezenfektan, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirildi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nden 100. Yıl Çarşısı’nın Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi ihalesine kadar birçok önemli ihalenin yapıldığı Mayıs ve Haziran ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplam 72 ihaleden bazıları şöyle:

-ANFA Genel Müdürlüğü Çayyolu, Temelli İle Polatlı Yeşil Alanlarının Bitkisel Bakım Onarım İşi İhalesine 15 firma katıldı.  Yaklaşık Maliyeti 6 Milyon 762 Bin 408 TL.

-ANFA Genel Müdürlüğü Yenimahalle, Batıkent Yeşil Alanları Bitkisel Bakım Onarım İşi İhalesine 18 Firma katıldı. Yaklaşık Maliyeti 10 Milyon 520 Bin 169 TL.

-ANFA Genel Müdürlüğü Turan Güneş Bulvarı, Çetin Emeç Bulvarı ve Elçilikler Bitkisel Bakım Onarım İşi İhalesine 11 firma katıldı. Yaklaşık Maliyet 4 Milyon 239 Bin 208 TL.

-ANFA Genel Müdürlüğü Samsun Yolu, Mamak Çevresi Bitkisel Bakım Onarım İşi İhalesine 12 firma katıldı. Yaklaşık Maliyeti 5 Milyon 246 Bin 664 TL.

-Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Maske Alım İşi İhalesine 1 firma katıldı. Yaklaşık Maliyeti 6 Milyon 101 Bin 32 TL.

-Makina İkmal Bakım Ve Onarım Dairesi Başkanlığı 1 Kalem Motorin Mal Alım İşi İhalesine 2 firma katıldı. Yaklaşık Maliyeti 7 Milyon 346 Bin 960 TL.

-BELPA A.Ş Çeşitli Gıda Malzemesi Alımı İhalesine 8 firma katıldı. Yaklaşık Maliyeti 14 Milyon 311 Bin 886 TL.

-BELKA A.Ş 240 Adet Araç Kiralanması Hizmet İşi İhalesine 3 firma katıldı Yaklaşık Maliyeti 13 Milyon 426 Bin 56 TL.

-Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Araç ve İş Makinesi Kiralama Hizmet Alım İşi İhalesine 15 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 44 milyon 882 bin 686 TL.

-Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Maske Alım İşi İhalesine 1 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 14 milyon 787 bin 187 TL.