Ankara'nın telaffuzu en zor bulvarının adı değişti

Ankara'nın telaffuzu en zor bulvarının adı değişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in en zor telaffuz edilen “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı”nın adı meclis kararıyla değiştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in en zor telaffuz edilen “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı”nın adı meclis kararıyla değiştirildi. Vatandaşların yoğun şikayeti üzerine alınan karar doğrultusunda, Çankaya ilçesi Ahmet Taner Kışlalı ve Çayyolu Mahallesi sınırlarında bulunan bulvarın yeni ismi “Bangabandhu Bulvarı” oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılından itibaren kullanılan “Bangabandhu Şeyh Muciburrahman Bulvarı’’nın yeni adı “Bangabandhu Bulvarı” oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşların zor telaffuz edildiği için yoğun şikayette bulunması üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında bulvarın ismi “Bangabandhu Bulvarı” olarak değiştirildi.

BULVARIN YENİ İSMİNİN TELAFFUZU ŞİMDİ DAHA KOLAY

Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri valilik onayının ardından Çankaya ilçesi Ahmet Taner Kışlalı ve Çayyolu Mahallesi’nde bulunan bulvarın yeni ismini taşıyan levhanın montajını gerçekleştirdi.

Bangladeş’in kurucusu olan Bangabandhu Şeyh Muciburrahman’ın isminin verildiği bulvarın adının değiştirilmesi mahalle sakinleri kadar esnafı da memnun etti.

487a457b-42b0-47e0-8247-1dc202a68ebc-w.jpg