Antalya’da 2 bin 500 senelik tarih halkla buluşacak

Antalya’da 2 bin 500 senelik tarih halkla buluşacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk bitirecek projeler arasında gösterdiği Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi’ndeki çalışmalarda sona gelindiği açıklandı.

2 bin 500 senelik nekropol alanı (kabirlik) ile arkeolojik yapıtlar müze konseptiyle kültür turizmine hizmet edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın faydasına olan yarım kalmış projeleri bitiriyor. Bu kapsamda Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'nde Başkan Böcek’in direktifiyle başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Proje inşaatı yüzde 90 düzeyine erişti. 9 bin 136 metrekarelik bir alanda yürütülen projede nekropol alanı çatı bölümündeki çelik konstrüksiyonların montajıyla etkileyici bir görünüme kavuştu. Tarihi 2 bin 500 sene öncesine dayanan nekropol alanını kültür turizmine kazandıracak projenin boya imalatları devam ediyor. Arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından savunması için çatı yalıtım çalışması yapılıyor.

40 KİŞİLİK EKİPLE HUMMALI ÇALIŞMA

Mart ayı başına kadar binanın dış cephe ve peyzaj işlerinin bitireceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, 40 kişilik bir ekiple hummalı şekilde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tarihi kabir alanlarını yakından görebilme olanağı sunacak yürüyüş yolları ile cam korkulukların taban döşeme işi yapımına başlandığı ifade eden Oğuz, sonraki mertebede Nekropol alanının 3 tarafını halkın kullanımına açacak şekilde peyzaj çalışması gerçekleştirileceğini kaydetti.