ASKİ sorunları tek tek çözüyor

ASKİ sorunları tek tek çözüyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı sorunlarına ve vatandaşların ihbarlarına anında müdahale ederek kent genelinde yaşanan mağduriyetleri gidermeye çalışıyor.


    ASKİ Genel Müdürlüğü Başkent’te yıllardır çözülemeyen altyapı sorunlarını çözmek için 7/24 mesai harcıyor. Son olarak Yenimahalle ATA Mahallesi’nde son 3 yıldır yaşanan su sorununu çözüme kavuşturan ASKİ ekipleri, Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi’nde su israfına neden olan arızaya da anında müdahale ederek su kaybı yaşanmasını önledi.


   ASKİ ekipleri son 3 yıldır basınç düşüklüğü nedeniyle Yenimahalle İlçesi Ata Mahallesi’nde yaşanan içme ve kullanma suyu problemini çözüme kavuştururken, Gölbaşı Karşıyaka Mahallesi’nde de su israfına neden olan arızaya jet hızıyla müdahale ederek su kaybının önüne geçti.

ASKİ EKİPLERİ 7/24 SAHADA

    Ata Mahallesi’nde yer alan ve 3 bin kişinin yaşadığı Şelale, Tekirdağ Park Evleri, Aydınkent, Mutlu, Güzel Aküzüm, Akonur, Dilara, Maviladin, Sermina Life ve Kainat Evleri Sitelerinin sakinleri, yıllardır yaşadıkları su sorunu nedeniyle çamaşır yıkayamadıklarını ve bahçelerini sulayamadıklarını bildirdi.

    Artan şikayetleri dikkate alan ASKİ ekipleri mahalledeki birçok sitede tazyiksiz suyun üst katlara çıkmadığını tespit etti. Mahalledeki 12 sitede ikamet eden bin 400 aboneyi etkileyen su sorunu, ASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin iki gün süren yoğun çalışmaları ile çözüldü. ASKİ, T55 depodan gelen 150’lik düktil hattan söz konusu 12 siteye bağlantı vererek, 1.6 bar olan su basıncını 4.6 bara yükselterek abonelere rahat bir nefes aldırdı.