Başkan Erdoğan: Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa...

Başkan Erdoğan: Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa...

CHP'li Başkan Erdoğan, "İlçemizde, Nergis Kafe'yi açtık ve orada sadece kadın çalışanlarımız var. Bizim amacımız para kazanmak değil. Bizim amacımız kadınlarımızı istihdama katılmasını sağlamak. " dedi.

Can Radyo'da yayınlanan Semra İğtaç ile 'Mücadelenin Ruhu' programının konuğu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan oldu. Programda, belediyecilik hizmetlerinden kadınların çalışma hayatındaki yerine kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

Kadınların çalışma hayatında olmasının önemine vurgu yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, "İlçemizde, Nergis Kafe'yi açtık ve orada sadece kadın çalışanlarımız var. Bizim amacımız para kazanmak değil. Bizim amacımız kadınlarımızı istihdama katılmasını sağlamak. Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bu bütün özgürlükleri getirir. Benim bölgemdeki kadın eşinin eline bakmasın, kendi parasını kazanabilsin. O yüzden biz de bölgemizdeki kadınlara biraz olsun dokunmak istedik. Sırf kadınlar da değil. Gençlerimiz, çocuklarımız çok önemli. Esasında kadın diyoruz çünkü hepsinin hamurunu yoğuran kadın. Ben bölgemdeki kadınlara, çocuklara dokunmak istiyorum. Çünkü oradaki kadınların, çocukların çektiği tüm zorlukları ben de çektim.

Benim bölgemde hiç kreş yok. Kadın bir şey yapmak istese bile eli kolu bağlı. Onun için Masal Evi açtık. Biraz nefes almak isteyen, oturup kahve içmek isteyen kadınlarımız çocuklarını bırakabilirler ya da bir şeyler üretmek, öğrenmek isteyen kadınlarımız da çocuklarını buraya bırakabilir. Kadınlarımız için açtığımız kurslarımız da Masal Evi'nin hemen yanında" ifadelerini kullandı. 

Karaburun'da yazın artan nüfus ile birlikte belediye personelinin yetersiz kaldığını söyleyen Başkan İlkay Girgin Erdoğan, "Kış aylarında Karaburun'da  25 bin insan var. Yazın ise bu rakam  100 bin kişiye ulaşıyor. Ancak benim personelim 25 bin vatandaşa hizmet verecek kadar var. Bu yüzden hizmet alamayan vatandaşımız şikayet ediyor. Bu konuda gerçekten çok haklılar. Onlardan tek ricam birinci ikametgahlarını Karaburun'a almaları. Benim personelim 7/24 çalışsa bile 100 bin vatandaşa yetecek gibi değil. Karaburun'a kayıtlı ikametgah sayımız ne kadar çok olursa o kadar personel çalıştırabiliriz. Çünkü küçük bir ilçeyiz. Bu yüzden imkanlarımız kısıtlı" şeklinde konuştu. 


 
Karaburun'da koronavirüsten vefat eden yok

Karaburun'un dayanışmaya dayalı bir kent olduğunu dile getiren Başkan İlkay Girgin Erdoğan, "Karaburun'da koronavirüsten vefat eden yok. Dışarıdan gelen ve hasta olan bir kaç vatandaşımız vardı. Ancak tedavileri yapıldı, can kaybı yaşamadık. Ruhsata dayalı bir belediyemiz var. O yüzden çok kısıtlı bir bütçemiz var. Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum, bize çok yardımcı oldu. Dayanışma ile ayakta duran bir kentiz. Karaburun'da tüm maskelerimizi kadınlarımız dikti.  Hastahanelere, bankalara, belediye çalışanlarına dağıtıldı" dedi. 

"Bir belediye başkanının görevi bölgesinin menfaatlerini korumaktır" diyen Başkan İlkay Girgin Erdoğan, "Hukukçu kimliğim bana olayların başlangıcında, hemen analiz etme ve harekete geçmeyi öğretti. Ne yapılması gerekiyorsa hemen planlıyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlarımız tüm bu süreçte 'kriz yönetimini nasıl yapılır' gösterdi. Yerel yönetimin nasıl olması gerektiğini gösterdi. Bunu insanlara bir şey göstermek için de yapmadılar aslında. Bunu görevlerini yapmak için yaptılar. Bölgemde yaşlı kadınlar beni arayıp teşekkür ediyor. 'Teşekkür etmeyin' diyorum bunlar benim görevim" şeklinde konuştu. 

Karaburun'da sağlık turizmine önem verdiklerini söyleyen Başkan İlkay Girgin Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:  "Ne kadar kriz olsa da bölgemizdeki tüm tatil mekanları dolu. Karaburun'un oksijen oranı çok yüksektir. Astım hastalarına, koah hastalarına çok iyi gelir. Bizim hedefimiz otel turizmi değil. Sağlık turizmi bizim için daha uygun olur. Ne kadar alt yapımız olmasa da denizimiz mavi bayraklı. Bunlar oradaki insanın doğaya ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Karavan kampı kuruyoruz. Belediyeye ait bir peynir üretim tesisimiz var. Sakız enginarımız var. Urla'da enginar festivali düzenleniyor ama Urla'ya enginar Karaburun'dan gidiyor. Denizlerimizde yamaç paraşütü yapılmaya başlandı. Belediye olarak spor okulu çalışmalarımız başlayacak. Buradaki çocuklarımızı bir şeye yönlendirmemiz gerekiyor. Sınava hazırlanan bir çocuğun gidebileceği bir kurs yok. Belediyemize ait bir binamızı çocuklarımız için tesis ettik. Onlara orada kurs vereceğiz. Şehirdeki çocuktan geride başlamalarını istemiyoruz."

Karaburun'da kaza yapan bir köpeğe(Muti) müdahale etmesinin haber olmasını anlatan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, "Bu ne yöneticilikle ne de belediyecilikle ilgili. Bu insanlara ve canlılarla bakış açınızla alakalı. Hayvanın öyle bir bağırışı vardı ki siz de onunla o acıyı çekiyorsunuz. Bunları reklam için yapmıyorum. Tüm bunları içimden gelerek yapıyorum. Onun acı duyması kadar beni rahatsız edecek başka bir şey yok. O gün Muti'dir başka bir gün başka bir hayvan olur. Biz canlının acı çekmesine izin vermem. Muti'nin tedavisi yapıldı.  Şu an gayet sağlıklı" dedi.

BÜŞRA IRMAK-CAN HABER