Başkan Gümrükçü: İzmir’in en yüksek zammı yapıldı!

Başkan Gümrükçü: İzmir’in en yüksek zammı yapıldı!

Gümrükçü, “Burası İzmir’de değişimin başkenti olacak dedik. İzmir’in kalbi burada atacak dedik. Bugün geldiğimiz noktada TİS anlamında büyük değişim Çiğli’de ateşlendi. Bugün İzmir’de en yüksek zam oranın alındığı ilk topu sözleşme. İnşallah diğer arkadaşlara da umut olur ve onlar da Çiğli Belediyesi işçilerinin haklarına kavuşurlar” dedi.

Çiğli Belediyesi’nde sendika ile yürütülen bir Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci daha noktalandı. DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da törende bir konuşma yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de önemli mesajlar verdi. 

İmza töreninde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve işçiler yer aldı. 

İZMİR’DE EN YÜKSEK ZAM ORANIN ALINDIĞI İLK TOPU SÖZLEŞME
Belediye Başkanı Gümrükçü, “Burası İzmir’de değişimin başkenti olacak dedik. İzmir’in kalbi burada atacak dedik. Bugün geldiğimiz noktada TİS anlamında büyük değişim Çiğli’de ateşlendi. Bugün İzmir’de en yüksek zam oranın alındığı ilk topu sözleşme. İnşallah diğer arkadaşlara da umut olur ve onlar da Çiğli Belediyesi işçilerinin haklarına kavuşurlar” dedi.

BİZDEN ÖNCE YAPILAN BAZI ADALETSİZLİKLERİ TAMİR ETMEK BİZE DÜŞTÜ
Bazı personeller arasında adaletsizlik olduğunu aktaran Başkan Gümrükçü, “Bu adaletsizliği aslında biz yaratmadık. Bizden önce yapılan bazı uygulamaları tamir etmek bize düştü. Bugünkü durum bu imzadan sonra en kısa sürede çözülecek. Biri yılbaşına kadar dedi, yok 1 ay bile sürmez. Yıllardır mağdur durumda olanlar vardı. Genel iş’e üye olarak bu sözleşmeden doğan haklarından eksiksiz olarak yararlanacaklar. Kadına yönelik şiddet… Çiğli’yi kadın dostu bir kent yapacağız dedik. İstanbul Sözleşmesi’nde bizim sözleşmeyi ilgilendiren ne varsa toplu sözleşmeye yansıttık. Kadınlara az bile yaptık, daha fazlasını yapacağız. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı bizim geleneğimiz. Burada bir hediye, ikramiye koyduk. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’e saygıyla Cumhuriyet Bayramı’na da ikramiye koyduk. Biz Çiğli Belediyesiyiz, kamu kurumuyuz. İşçimiz kamu emekçisidir. Çiğli esnafına da müjdemiz var. Sözleşmeden dolayı verilecek kartlarla alışverişler Çiğli esnafından yapılacak. Burada aşağı yukarı 5 milyon gibi bir para dönecek. Dün bir anket sonucu çıktı. İlçeler arasında en yüksek beğeniyle birinci sırada Çiğli Belediyesi çıkmış. Bu sizin başarınız. Pasatamızı büyüteceğiz, ekmeğimizi paylaşacağız. Üreterek kazanacağız” açıklamasında bulundu.

TOPLAM ZAM YÜZDE 22
Genel İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, sözleşmenin içeriğine dair bilgiler verdi. Buna göre; ÇİBEL şirketindeki 860 işçiyi kapsayan sözleşmede ücretlere yüzde 26 zam geldi. Sosyal paketlere yüzde 12 oranında zam yapıldığı belirtildi. İkinci yıl için ise enflasyon artı 2 puanlık bir zam yapılacak. Toplam zam oranının ise yüzde 22 olduğu ifade edildi.