Başkan Gümrükçü 'yeni proje'yi açıkladı:Türkiye'de örneği yok!

Başkan Gümrükçü 'yeni proje'yi açıkladı:Türkiye'de örneği yok!

Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Utku Gümrükçü Tele 1’de yayınlanan Eda Ertek’in sunduğu Egeden Esintiler programına konuk oldu. Gümrükçü önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ile mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Utku Gümrükçü, “Bu süreci insanlığın yaşaması gerekiyormuş ki yaşıyoruz, öyle bakmak lazım. Bence bunu yaşamamızın esas sebeplerinden biri insanlığın doğanın dengesini bozması… Son zamanlarda yeniden artan vakalarla herkeste eski günlere dönecek miyiz endişesi var. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Biz de diken üstündeyiz. Tedbirli davranıyoruz. Aşı bulunduktan sonra üretilmesi, diğer ülkelere ulaştırılması gibi süreçler var. Eylül Ekim gibi müjdeli haber gelecek gibi duruyor. Ama aşı bulunduktan sonra da bu süreç 6 ay daha devam eder diye düşünüyorum” dedi.

KENT KONSEYİ MÜJDESİ

Kent Konseyi müjdesi veren Başkan Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi’nde kent konseyi yoktu. Eylül’de onun kuruluşuna başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL DEVRİM

İnşaat ruhsatlarına yönelik ‘dijital devrim’ olarak nitelendirdiği yeni bir proje başlattıklarını açıklayan Gümrükçü şunları söyledi: “İnşaat ruhsatlarının kesilmesi için belirli projeler üretiliyor. Sürecin tamamlanması aylarca sürüyor. Biz Mart ayında zaten Çiğli’deki imar bilgilerini online ortama taşıdık. Şimdi de inşaat ruhsatı süreçlerini dijital ortama taşıyan elektronik dijital ruhsat sistemine geçiyoruz. Çalışmaları bitti. Hayata geçiriyoruz. Yakın zamanda lansmanını gerçekleştireceğiz. Bu hem iş yükünü azaltacak hem de insanları rahatlatacak. Sistem şöyle çalışıyor; Mimari projeyi kendi bilgisayarınızdan sisteme yüklüyor. Belediyedeki görevli arkadaşlarımız online ortamda projeleri kontrol ediyorlar, düzeltme gerekiyorsa üzerine not yazıyorlar, mimar gerekli düzeltmeleri yapıyor ve sisteme bir daha yüklüyor. İstenen evrakların hepsini de dijital ortamdan yüklüyorsunuz. Belediyeye gelmeden kısa bir sürede inşaat ruhsatına elektronik imzanızla kavuşuyorsunuz. Bu bir dijital devrim. Türkiye’de örneği yok.  Bildiğim 3 belediye var ama onlar sadece mimari projelerle ilgili bunu yapıyor. Biz zemin etüdünden tutun, tesisat projesine, tamamını online olarak görebileceğimiz ve çözebileceğimiz bir sistemi oluşturduk.”

ÇİĞLİ TRAMVAYINDA SON DURUM

Çiğli Tramvayı Projesi’nin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Gümrükçü, “Büyükşehir Belediyemiz tramvayın hızlanması için gerekli çalışmaları yaptı. Biz de yaptık. Cumhurbaşkanı tarafından birkaç ay önce onaylandı. Büyükşehir Belediyemiz ihale sürecine çıktı. İki etaplı bir ihale süreci. İlk etap tamamlandı. Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği bilgilere göre; Eylül, Ekim ayında ikinci ihaleye çıkılacak. Kasım ayında sonuçlanır. 2021 Ocak ayında yapımı başlar. Büyükşehir, ilk 6 ayda devlet hastanesi hattına ulaşıp, toplam 2 yıl içinde de diğer hatların yapımını da bitirmiş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ocak ayında ilk çivisini çakacak. 2021’in Haziran Temmuz aylarında da devlet hastanesine kadar çalışan bir tramvayımız olacak.  

GEREKİRSE GÖREVLERİMİZİ BIRAKIRIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olumsuz yönde söylenen sözlere sert çıkan Gümrükçü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulusal anlamda dünyada ilk kurtuluş savaşını vermiş bir lider, olağanüstü bir devrimci. Hiç kimsenin ne yerli ne yabancı, ona söyleyecek bir sözü olamaz. Ona bir şey söyleyenin karşısında da ben şahsen, temsil ettiğim kurum olarak da sonuna kadar dururuz. Seçimde ben Çiğli halkına bir söz verdim; Ben CHP üyesiyim, 20 sene orada siyaset yaptım. Ama göreve geldiğimde parti rozetimi çıkarıp ilçe başkanın emanet verdim, biz artık kamu görevlisiyiz, hizmet için çalışıyoruz dedim. Aynı zamanda şunu da söyledim; siyaset yapmayacağız hizmet için çalışacağız ama Atatürk’e karşı bir şey olursa gençliğe hitabeden aldığım güçle ben de gereğini yaparım dedim. Aynı noktadayım. Atatürk’ün temsil ettiği değerler dünyada en üst sıralara koyulmuş değerler. Bu ülke gelişmiş bir ülkeyse bunun en büyük sebebi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrim ve çalışmalar. Bunlara karşı laf söyleyecek bir insanın karşısında da ben ve benim gibi binlerce Türk genci var. Belli dönemlerde belli yapılar konjonktür gereği bunları sürekli gündeme getirir. Bazen dosyalar açılıyor, altında gerici düşünceler çıkıyor, emperyalizm işbirlikçileri çıkıyor. Biz onların tamamının karşısındayız. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk gibi biz de gerekirse görevlerimizi bırakırız, bunların karşısına dikiliriz” diye konuştu.