Başkan Gürbüz'den Foça'yı rahatlatan açıklama

Başkan Gürbüz'den Foça'yı rahatlatan açıklama

Foça Belediye Başkanı Gürbüz, ilçede İZSU tarafından yapılan altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle yaşanan su kesintilerine ilişkin açıklama yaptı.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Foça ilçesinde yapılan alt yapı çalışmaları nedeniyle su kesintilerinin yaşanması tepkilere neden oldu.



Konunun İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan birinci oturumunda da gündeme gelmesinin ardından Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’den açıklama geldi.



Foça halkına seslenen Başkan Gürbüz, çalışmanın yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını belirterek, kısa süre sonra ilçeye kesintisiz ve sağlıklı suyu getireceklerini ifade etti. 58 milyon değerindeki yatırım için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Gürbüz, Foçalıları sabırlı ve sakin olmaya davet etti.

Çalışmanın içeriğine ve sürecin gelişimine dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Foça Belediye Başkanı şu ifadeleri kullandı: Kıymetli Foçalılar, değerli komşularım; su kesintileri sebebiyle sinirleniyor, öfkeleniyorsunuz. Ama inanın hem İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü hem de Foça Belediyesi’nde çalışan mesai arkadaşlarım, hepimiz yüksek enerji ile emek vererek bu sıkıntıyı gidermeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz 35 yıllık bir su hattı bu. O zamanın şartlarına göre yapılmış ve artık miadını doldurmuş. Geçen yaz yaşadığımız iki günlük kesintiden sonra hemen yeni su hattımızın yapımı için çalışmaya başlamıştık. Sizlere paslı ve sürekli arızalanan eski berbat borulardan su veremezdik. Kaçaklara ve kesintilere neden olan bu altyapıyı yenilemek için büyük uğraşlarla birçok kurumdan resmi izinler alarak çalışmalara başladık. Bütün dünyayı sanan pandemi nedeniyle, emekçi arkadaşlarımızın sağlıklarını korumak için çalışmalarımıza üç ay ara vermek zorunda kaldık. Sit alanları ile çevrili, özel çevre koruma bölgesi Foça’ya; 44 kilometrelik kısmı elle kazılan 58 kilometrelik yepyeni bir ana hat bağlantısı çektik. Çalışmanın yüzde 90’lık dilimini tamamladık. Bu yeni hattımıza Perşembe günü su vereceğiz ve uzun süreli kesintilerden kurtulacağız. Ardından, branjman bağlantılarımızı tamamlayacak ve çok kısa süre sonra kesintisiz, sağlıklı suyu Foça’ya getirmiş olacağız.

58 milyon lira değerindeki bu tarihi yatırım için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Tunç Soyer’e ve İZSU Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

İnanın sevgili Foçalılar ve değerli misafirlerimiz, sizlerin daha rahat ve güzel bir ilçede yaşaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ediyoruz.