Başkan Oran Çeşme’de yangın sonrası acı bilançoyu açıkladı

Başkan Oran Çeşme’de yangın sonrası acı bilançoyu açıkladı

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Maalesef yaklaşık 200 hektarlık bir alan kül oldu. Burası ormanlık bir alan. İçerisinde zeytinlikler de vardı. Bu alan birinci ve ikinci derece arkeolojik sit alanı. İmara açılması gibi bir şey söz konusu bile olamaz” dedi.

Çeşme’de dün gece başlayan yangın herkesi endişelendirdi. Rüzgarın da etkisiyle yangın gece boyu sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan havadan müdahale ile birlikte yangın kontrol altına alındı.

HİÇ UYUMADI!

Dünden bu yana hiç uyumayan ve ekipleri yönlendiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamada yaklaşık 200 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini söyledi. Başkan Oran, “Yangına müdahale eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten zor bir gece geçirdik. Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Cennet Çeşme cehennemi yaşadı. Yaklaşık 200 hektarlık alan yandı. Çok üzgünüz” dedi.

SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ
Türkiye’nin gözde bir ilçesinde meydana gelen yangın sonrası akıllara gelen “Bu alanlar acaba imara açılır mı?” sorusuna yanıt veren Başkan Oran, “Böyle bir şey söz konusu olamaz. Yanan alan birinci ve ikinci derece arkeolojik sit alanı. İmara açılması gibi bir şey söz konusu bile olamaz” dedi.

Başkan Oran, yangından etkilenen yaklaşık 300 kişinin otellere yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

Gündemebakış