Başkent Market'in üçüncü adresi Gimat

Başkent Market'in üçüncü adresi Gimat

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla öncelediği projeler arasında yer alan “Başkent Market”lerin sayısı artıyor.


  Etimesgut ve Mamak Şafaktepe’den sonra üçüncü şubesi GİMAT Halk Ekmek Satış Mağazası’nın yanında açılan Başkent Market’te, ağırlıklı olarak kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerin günlük, doğal ve taze ürünleri satışa sunuluyor.

ALMAN HEYET ÜRÜNLERİ TEK TEK İNCELEDİ

Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu ile Alman Kooperatifler Birliği Türkiye Temsilcileri tarafından açılışı gerçekleştirilen Başkent Market’e Başkentliler de ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Alman heyet, Başkan Yavaş’ın kırsal kalkınma projelerinden biri olan Başkent Market modelini yerinde inceleyerek aralarında kadınların da bulunduğu 13 kooperatif ve 2 yerli üretici birliğin toplam 621 kalem yöresel ürünü hakkında bilgi aldı.   

ALMAN KOOPERATİFLER BİRLİĞİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Başkent Market’lerin sayısını daha da artıracaklarını ve uluslararası iş birliğini geliştireceklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“3. marketimizi GİMAT’ta açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ana merkez binamızda et, süt, yumurta ve sebze gibi çeşitli ürünler yer alıyor. Kooperatif sayımız arttıkça ürün yelpazesi de genişleyecek. Piyasadan daha hesaplı ve kaliteli ürünler sunmak istiyoruz. Alman Kooperatifler Birliği Türkiye Temsilcileri bizim kooperatiflerle neler yaptığımızı görmek istiyor. Seneye Alman Kooperatifleri Birliği ile yerli kooperatiflerimizi bir araya getireceğiz. Avrupa Birliği standartlarında daha etkili ve daha verimli bir şekilde kooperatifçiliğin Ankara’da yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Alman heyet 621 kalem ürünü özellikle de annelerin el emeği ürünlerini görünce çok etkilendiler. Önümüzdeki süreçte biz de kendilerinden eğitim ve proje desteği alacağız, birlikte iş birliği yapacağız.”

HEM TÜKETCİNİN HEM DE YERLİ ÜRETİCİNİN BÜTÇESİNE KATKI SAĞLANIYOR

Yerli birlikler ve kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünleri aracısız bir şekilde tüketicilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde açtığı Başkent Market’leri Ankara’nın dört bir tarafında yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Başkentlilerin uğrak noktalarından biri olan Anadolu Bulvarı No:13 adresinde yer alan GİMAT Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazası’nın yanında üçüncü şubesi açılan Başkent Market, bir yandan yerli üreticileri ekonomik yönden desteklerken bir yandan da Başkentlilere uygun fiyatlarla güvenilir, doğal, sağlıklı ve yöresel ürünler sunuyor.