Bavulunu alan geliyor... Akın akın Muğla göç alıyor! İstanbul'dan kaçışın nedeni belli oldu

Bavulunu alan geliyor... Akın akın Muğla göç alıyor! İstanbul'dan kaçışın nedeni belli oldu

Akın akın birçok kişi İstanbul'dan göç ediyor. İstanbul'dan özellikle durumu iyi olan zengin emekliler göçüyor.Araştırmacılara göre Muğla'ya göçün en büyük nedeni deprem. İstanbul'dan göç edenlerin en çok göç ettiği 5 şehir belli oldu

Son yıllarda İstanbul'dan kaçışın artması, birçok şehirde göç oranlarının yükselmesine neden oldu. Özellikle Muğla, son dönemde en çok göç alan şehirler arasında yer alıyor. Peki, İstanbul'dan kaçışın nedeni nedir?

Araştırmalar gösteriyor ki, İstanbul'da yaşayanlar en çok deprem korkusu nedeniyle göç ediyorlar. Özellikle son yıllarda artan deprem riski, İstanbul'da yaşayanları tedirgin ediyor ve alternatif şehir arayışına itiyor.

Ancak sadece deprem korkusu değil, trafik sorunu, hava kirliliği gibi faktörler de İstanbul'dan kaçışın nedenleri arasında yer alıyor. Özellikle durumu iyi olan zengin emeklilerin Muğla gibi şehirlere göç etmesi, bu şehirlerin ekonomisine de olumlu katkı sağlıyor.

hedefaa-26651127.jpg

Muğla, doğal güzellikleri, temiz havası ve sakin yaşam tarzıyla İstanbul'dan kaçanların tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor. İstanbul'dan göç edenlerin en çok tercih ettiği 5 şehir arasında da yer alan Muğla, son yıllarda turizm sektöründe de büyük bir ivme kazandı.

Son yapılan araştırmalara göre, İstanbul'dan göç edenlerin en çok tercih ettiği 5 şehir belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda, zenginlerin daha çok tercih ettiği şehirler arasında Muğla'nın yer aldığı görüldü. Bu şehirler arasında öne çıkanlar ise İzmir, Antalya, Muğla, Ankara ve Bursa oldu. Göç nedenleri arasında ise trafik sorunu, yaşam kalitesi, iş olanakları ve doğal güzelliklerin etkisi önemli bir yer tuttu.  

Muğla, Türkiye'nin Muğla ilinin merkezi olan şehirdir.

Antik Karya bölgesinin en eski yerleşimlerinden biri olan Muğla, bilinen tarihi boyunca başlangıçta Anadolu'nun yerli halkı Karyalıların, ardından kısmen ve kısa dönemler halinde Mısır, Asur ve İskit işgallerinin, zamanla da özellikle kıyılarda Helenistik kolonizasyon hareketinin egemenliği altında kalmıştır.

İlgili Haberler