'Beyaz Vagon'a Gümrükçü'de talip oldu

'Beyaz Vagon'a Gümrükçü'de talip oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun yıllar yurt için seyahatlerinde kullandığı ve Alsancak Garı önünde sergilenen Beyaz Vagon’un kapalı perona alınması üzerine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den çağrı geldi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün seyahatlerinde kullandığı ve 13 yıldır da Alsancak Gar’ı önünde sergilenen Beyaz Vagon’un kaldırılması sonrasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den sosyal medya üzerinden çağrı geldi.

ABDÜL BATUR: İZMİRLİLERLE BULUŞMAYA DEVAM ETMELİ

Konak Belediye Başkanı Batur, “Yurdu demir ağlarla örerek Cumhuriyetin kazanımlarını memleketin en uç noktalarına taşıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir. Atamızın mirasına sahip çıkmak, tarihi korumak ve devamlılığını sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Büyük Atatürk’ün yurtiçi seyahatlerinde kullandığı Beyaz Trenin Alsancak’ta bulunan vagonu, İzmirli hemşerilerimiz ile buluşmaya devam etmeli. Uzun yıllardır Alsancak’ta bulunan ancak dün gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz “Beyaz Vagon”a, Konak Meydanı’nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz” dedi. 

UTKU GÜMRÜKÇÜ: TARİH EŞYALAR DEĞİL, BARINDIRDIĞI RUHTUR

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ise, sosyal medyada vagonun fotoğrafını koyarak şu mesajı paylaştı; " Duyduk ki kaldırılmış. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarihi yaşadığı gibi yazdı; geleceği ise yaşatacaklara emanet etti. İşte bu sebeple tarihi tarih yapan eşyalar değil, barındırdığı ruhtur. Bize göre Tarih eşyalar değil, barındırdığı ruhtur. Biz de Cumhuriyet’in ruhuna ve Atamızın emaneti olan ‘Beyaz Vagon’u, demiryolu kenti Çiğli’de gözümüz gibi bakmaya talibiz."

'Beyaz Vagon'a Gümrükçü'de talip oldu