Büyükçekmece'nin köy niteliğini koruyan mahalleleri yaza hazırlanıyor

Büyükçekmece'nin köy niteliğini koruyan mahalleleri yaza hazırlanıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde, belediye ekipleri köy niteliğini koruyan mahallelerinde yaz mevsimine hazırlık çalışmasını bu hafta sonunda da sürdürdü.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaptıkları çalışmalara hakkında sosyal medya hesabından bilgi vererek, ''Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüklerimiz ile birlikte köy niteliğindeki mahallelerimizde başlattığımız yaz mevsimine hazırlık çalışmalarımıza Karaağaç Mahallemizde devam ediyoruz.'' dedi.

MAHALLEDE HUMMALI BİR ÇALIŞMA YAPILDI
Karaağaç Mahallesi'nin tüm sokaklarına giren belediye ekipleri gelişigüzel atılmış molozları topladı ve metruk yapıları yıktı. Sokaklar süpürüldü ve tazyikli su ile yıkandı. Mahalledeki çöp konteynerlerinin tamamı ilaçlı sularla yıkanırken, hasarlı konteynerler yenileri ile değiştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mahalle genelinde budama ve ot biçme işlemi yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Acil Yol Yapım Ekipleri ise yol ve kaldırımlarda oluşan hasarlı bölgeleri onardı.

AKGÜN, MAHALLELİNİN VE ESNAFIN TALEPLERİ TEK TEK DİNLEDİ

Karaağaç Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akgün, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek onların talep ve sorunlarını dinledi. Başkan Akgün yaptığı açıklamada “Belediyemizin Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü hummalı bir çalışma içerisindeler. Köy niteliğinde olan tüm mahallelerimizi bir yandan yaz mevsimine hazırlıyor öte yandan vatandaşlarımızdan gelen talepleri dinliyoruz. Çalışmalarımız diğer mahallelerde de sürdürülecek. Çalışmalarımızı denetlerken karşılaştığımız vatandaşlarımızla sohbet ettik, esnaflarımızı ziyaret ettim. İyi dilekleri ve destekleri için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.