Çalık: Beylikdüzü İstanbul'un nefesi olacak

Çalık: Beylikdüzü İstanbul'un nefesi olacak

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, katıldığı televizyon programında, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları ve Beylikdüzü’ndeki yeni normal dönem hakkında bilgiler aktardı.

Beylikdüzü’nde bir tazelenme hareketi başlattıklarını belirten Çalık; “Bu kent yenilenecek, tazelenecek, canlanacak ve taptaze olacak. 14 adet parkımızı yapıyoruz şu an. 3 adet Yaşam Bahçesi yapıyoruz. Birini bitirdik, ikincisi de bitmek üzere. Ayrıca sahillerimizi de açtık, şu an denize girilebilir plajımız var Beylikdüzü’nde. Beylikdüzü’nün her tarafını yeniliyoruz. İnsanlarımız taptaze bir Beylikdüzü ile karşılaşsın istiyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, katıldığı televizyon programında pandemi sürecini değerlendirdi.Beylikdüzü Belediyesi’nin bu dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Belediye Başkanı Çalık; “Türkiye’de vakanın açıklanmasının hemen ardından kriz masası oluşturarak alınması gereken tüm önlemlerimizi aldık. Beylikdüzü Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini ve moral motivasyonunu yükseltme gayretini gösterdik. İnovatif çözümler üreterek dezenfektan paspası ve dezenfektan kabinini hayatımıza kazandırmak gibi birçok yenilikçi projeler ürettik. Ancak hâlâ pandemi süreci geçmiş değil ve biz bu salgından kurtulmuş değiliz. Dolayısıyla maksimun düzeyde dikkat etmeye devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.  

Beylikdüzü’nde Yeni Normal Dönem

Programda, Beylikdüzü’nde normalleşme adımları kapsamında yapılan çalışmaları da paylaşan Başkan Çalık; “Yaşanan bu süreçte insanlarımız çok bunaldı ve huzursuz oldu. Biz bu yüzden dedik ki pandemi sonrası bu kenti yenileyeceğiz. Bu kent yenilenecek, tazelenecek, canlanacak ve taptaze olacak. 14 adet parkımızı yapıyoruz şu an. 3 adet Yaşam Bahçesi yapıyoruz. Birini bitirdik, ikincisi de bitmek üzere. Burada felsefemiz yardımlaşma ve dayanışma oldu. Ben bu ruhun ve üretim felsefesinin çok hızlı yayılmasını istiyorum. Biz bu kentin topraklarından üretip, bu kentin ihtiyaç sahibi kadınlarına kooperatifler kurdurup, onların ekonomisine fayda sağlayıp, oradan üreteceğimiz mahsulu de bu kentin yoksullarıyla paylaşacağız. Ayrıca sahillerimizi de açtık, şu an denize girilebilir plajımız var Beylikdüzü’nde. Beylikdüzü’nün her tarafını yeniliyoruz. İnsanlarımız taptaze bir Beylikdüzü ile karşılaşsın istiyoruz. Pandemi henüz bitmedi ama biz yerel yöneticiler olarak insanlara umut vermek zorundayız. Beylikdüzü yeni normalde de canlanarak İstanbul’a da nefes olmaya devam edecek" diye konuştu.