Çankaya'dan köy çocuklarına kırtasiye desteği

Çankaya'dan köy çocuklarına kırtasiye desteği

Çankaya Belediyesi, pandemi sürecinin yarattığı olumsuzluklara rağmen eğitimlerine devam eden öğrencilere kırtasiye seti armağan etmeyi sürdürüyor.


Pandemi sürecinde eğitimlerine başlayan ve devam eden öğrencilere okula başlama hediyesi olarak kırtasiye seti ve bilim hikayelerinden oluşan kitaplar armağan eden Çankaya Belediyesi köy çocuklarını da unutmadı. 

"Her çocuğun eğitim görmeye hakkı vardır" ilkesiyle ilçenin ücra köşelerine yardım elini uzatan Çankaya Belediyesi, Yakupabdal Köyü'nde, defter, kalem, silgi, kalemtıraştan oluşan kırtasiye seti, bilim hikayeleri kitap serisi ve çanta dağıtımı yaparak köy çocuklarının yüzünü güldürdü. 

Okula yeni başlayan çocukların yanı sıra 2,3 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören çocuklara da dağıtılan kırtasiye seti ve kitaplar ile Çankaya’da 15 bin çocuğa destek sağlanmış olacak. 

ÇOCUKLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şunları söyledi:

“Pandemi herkese olduğu gibi çocukları da olumsuz yönde etkiledi. Bu süreçte çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için okullarımızı düzenli olarak dezenfekte ettik. Onların hijyen bakımından sağlıklı sınıflarda güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için çaba gösterdik. Şimdi de bu süreçte okullarına gelen öğrencilere kırtasiye seti dağıtarak bir nebze olsun ailelerin bütçesine katkı sunmak istiyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz, onlar bizim geleceğimiz.”