CEDF’den çoşkulu 29 Ekim kutlaması

CEDF’den çoşkulu 29 Ekim kutlaması

Çağdaş Erzurum Dernekler Federasyonu CEDF 29 Ekim cumhuriyet bayram münasebetiyle geniş katılımlı bir program düzenledi.

5.jpg

 Çağdaş Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Mazlum Şanlı, programda şöyle konuştu:

SAYIN BAŞKANLAR STK TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ ÜYELERİMİZ, SİYASİ PARTİLERİMİZİN GÜZİDE BAŞKANLARI VE YÖNETİCİLERİ, CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE, KADIN KOLLARIMIZIN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU ETKİNLİĞİMİZE  HOŞ GELDİNİZ.

Sözlerime başlamadan önce 7 ekimden buyana emperyalist devletlerin desteğiyle israilin, filistin halkına uyguladığı faşizanca katliyamı kınıyor ve hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.

Filistin devletinin onurlu yaşamı ve bağımsızlık mücadelesine destek veren DENİZ GEZMİŞ ve arkadaşlarını rahmetle anıyor. Anıları önünde saygıyla eğiliyorum.

 Ne yazık ki,bugün olduğu gibi,o günde dönemin faşişt iktidarı bu haklı mücadeleye katılanları hiç acımadan hukuksuzca idam ederken amrika’nın faşizmine boyun eğenleri mükâfatlandırmışlardır.

Bulunduğumuz  coğrafyada , orta doğunun tüm devletlerinde  kan, göz yaşı ve katliyamlardan başka birşey  yaşanmıyor.

Sözünü ettiğimiz bu coğrafyada var olan devletler genellikle kırallık,sultanlık  ve saltanatla yönetilen ülkelerdir.

İslam ülkeleri din ve devlet işlerini bir birinden ayırıp, yönlerini ilime,bilime özgür yaşama ve halkına  dönmedikleri sürece bu acı hiçbir zaman bitmeyecek egemenlik kayıtsız şartsız halkın olmadıkça bu esaret sona ermeyecektir.

Değerli misafirler çok değil hatırlayınız…Yüz yıl önce saltanatın basiretsiz yüzleri ülkeyi buhrana sürükleyip yabancıların hakimiyetini kabullenip esarete boyun eğmişlerdi…

Bu hazin sonu gören mustafa kemal Atatürk bunu zul görüp vatanın bağımsızlığı için ölümü göze alarak mücadeleye karar vermiştir eğer mustafa kemal Atatürk o gün bu kararı almamış olsaydı bizlerinde diğer ülkelerden farkı olmayacak ve aynı hazin son bizimde kaderimiz olacaktı

İşte tam da bu yüzdendir ki;

Bizler keşke yunan galip gelseydi diyenleri değil.

Bu ülkenin kurucu kahramanlarına iki ayyaş diyenleri değil.

Bağımsızlık benim karakterimdir diyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz.

Yine yüz yılın dâhisi dünyanın medeni yüzü mustafa kemal atatürkün vatan savunması zaruri olmadıkça her savaş bir cinayettir diyerek bu sürecin ne denli hazin ve ızdırap dolu olduğunun altını çizmiştir.

Milli marşımızın şairi MEHMET AKİF ERSOY allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın diyerek durumun vehametini gözler önüne sermek istemiştir.

bugün dünden daha fazla bu ülkenin cumhuriyete ihtiyacı vardır  dünden daha fazla kadınlarımıza ihtiyacı vardır.

ÇÜNKÜ; istiklal mücadelesi nene hatun gibi halide edip gibi sabiha gökçen gibi ve nice isimsiz kahraman kadınlarımızın,annelerimizin inancı ve azmiyle kazanılmıştır.

Bugün dünden daha fazla cumhuriyete ihtiyacımız vardır.

 Tekkelere,tarikatlara,şeyhlere değil,

Cumhuriyete ihtiyaç vardır.

ÇÜNKÜ

CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR.

2.jpg3.jpg4.jpg