CHP Buca Başkan Aday Adayı Özreçber: İmzam olduğu için gurur duyacağım planlar oldu

CHP Buca Başkan Aday Adayı Özreçber: İmzam olduğu için gurur duyacağım planlar oldu

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, ilçenin planlama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak "Buca'nın yarısını planladık. İmzam olduğu için gurur duyacağım planlar oldu." dedi.

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, gündemi değerlendirerek, adaylaşması durumunda hayata geçirmek istediği projelerini anlattı. Buca'da doğup büyüyen ve yaşamını Buca'da sürdüren Özreçber, "2009 yılında CHP üyesi oldum, sevdiğimiz Buca'mızda, ailemin köklerine yatan CHP sevdasıyla partimizde çalışmaya başladık. Delegelikler yaptık. 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı oldum. Partimiz bizi meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı olarak atadı. Biz de 5 yıl boyunca halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Şimdi de halkımızın kantarına kendimizi koyduk. Erhan Kılıç başkanımıza ve tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu bir cesaret örneği, çıkılan yolda herkesi tebrik ediyorum" dedi.

"TARIM ÇALIŞMALARINI 1 ADIM İLERİ TAŞIYACAĞIM"


Tarıma ilgi duyduğunu anlatan Özreçber, "Tarım alanında kişisel merakım ve heyecanım çok fazla. Kendi bahçemde solucandan gübre yetiştiriyorum, tavuklarım var, organik yumurta üretiyorum. 2 kuzum ve köpeklerim var. Çiftlik hayatını seviyorum. Buca Belediyesi olarak tarım alanında bu dönem güzel işler yaptık. Pandemi sürecini iyi değerlendirdik. Yaklaşık 90 dönüm arazimizi işler hale getirdik ve oradan aldığımız ürünü halkımıza ücretsiz dağıttık. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak iyi tarım seramız var. Hasıl tesisi yaptık, hayvandaki sütü yağlandırarak daha kaliteli hale getiriyor. Tarım okulumuzu açtık. Başkanlık bana nasip olursa, önümüzdeki dönem bunları bir adım daha ileri taşımayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HAL SİMSARLARI VAR"


"Kooperatifçilik çok önemli" diyen Özreçber, "Tarım organizasyonu kooperatif içinde kendine daha çok yer bulmalı. Halkımız bu sisteme güvenmeli. Bu sebeplerle belediye mutlaka ön ayak olmalı. Herkesin dilinde hal simsarları. Köylümüze açılan eller hep yarım kalmış, çünkü belediye 5 yıl, süre bitince ben haldeki simsara mecbur olacağım diye düşünüyor köylü. Biz o güveni sağlamaya başladık, sürdürülebilir olması gerekiyor. Böylece köylerimiz daha iyi duruma gelir" açıklamasında bulundu.

"CEZAEVİ PLANLARI HALKI DA İÇİNE ALARAK YAPILMALI"

İzmir gündemini uzun süre meşgul eden cezaevi arazisi planlarına ilişkin konuşan Özreçber, "Cezaevi arazisine biz geldiğimizde AVM planı yapılmıştı. Hakan Kalfaoğlu da işin içinde ve Ankara'daki sıcak ilişkilerle biz cezaevini kaldırmayı hedeflemiştik. Amacımız da üstteki Adnan Kahveci yolunu açmaktı. Açtık ve Buca trafiği bir miktar rahatladı. Burayı pandemi sürecinde Bakanlık rezerv alan olarak ilan etti ve planlama yetkisi Bakanlığı geçtii. Bakanlık planlamasını yoğun konut olarak planladı ve mahkeme planları bozdu. Planlar bozulunca AVM planlarına geri dönülmüş oldu. Bu alanı tüm kurumlar bir araya gelerek planlamalı. Keşke bu arazi yeşil alan, park olsa. Tek başımıza yapma şansımız yok, her şey hukuk. Planlar ortak yapılırsa iyi niyetli olur. En azından cezaevi kalktı, yolu açtık, pazaryerini yaptık. Buca halkını da içine alarak tüm taraflar planları yapmalı" dedi.

"İMZAM OLDUĞU İÇİN ONUR DUYACAĞIM PLANLAR YAPTIK"


Aday adaylığı istifasına kadar Başkan Yardımcısı olarak  görev yaptığı belediyede ilçe adına önemli kararlar aldıklarının altını çizen Özreçber, "Biz Buca'nın yarısını planladık. Planlar şu anda askıda. Plan yapacaksınız ki belediye hizmet alanı, park, sosyal alanlar oluşsun, yollar genişlesin. Biz de bu planları yaptık. Biz geldiğimizde tesis yapabileceğimiz alanımız yoktu, kamulaştırma yaparak bu alanları yaratabildik. Buca'nın yaşam tarzına uygun planlar yaptık. Yerleşim yapılmış alanı planlamak zor ama yarısını bitirdik. Atatürk Maskının olduğu bölgede planlar bitti, önümüzdeki günlerde onaylanacak. Seyhan Mahallemizde planları bitirdik, Bakanlıktan rezerv alan kararı bekliyoruz, gelirse Buca'nın tamamını planlamış olacağız. Bizim de imzamız var diye onurlanacağımız planlar oldu" ifadelerini kullandı.

"PLANLARIN UYGULAMASINI YAPACAĞIM”

Özreçber, "Önümüzdeki dönemlerde bu planların uygulamaya geçmesi en büyük hedefimiz. Belediyeye gelir getirecek belediye hizmet alanları doğacak. Şehircilik çok önemli, belediyenin 1 numaralı organizasyonu olmalı. Biz uygulamayı halkımız ve özel sektörle birlikte yapacağız" dedi.