CHP'den Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne rant tepkisi!

CHP'den Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne rant tepkisi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’na cephesi bulunan alan ile ilgili aldığı kararda kamu yararının gözetilmediğine tepki gösteren CHP, “Birilerine rant sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı basın açıklaması ile Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin aldığı karara tepki gösterdi. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’na cephesi bulunan Merkez Mahallesi’ne bağlı olan alan ile ilgili alınan kararda kamu yararının gözetilmediğini savunan CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı yaptığı açıklamada “Birilerine rant sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır” ifadelerini kullandı. 

CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığı yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı 08.07.2021 tarihli meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu ile İmar ve Hukuk Komisyonu’ndaki meclis üyelerimizin karşı oylarına, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nün  olumsuz görüşlerine rağmen Gaziosmanpaşa ilçesi Merkez Mahallesi 1946 adanın Cumhuriyet Meydanı’na cephe olan parsellerinin (1,3,4,6,7,15,16, 17,19,20 parseller) 3 Metre olan yapı çekme mesafesinin 1 Metreye çekilmesine karar verilmiştir.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı genele ilişkin şehir planlaması yapmak ve bu plana uygun mevzuat oluşturarak bunu tatbik etmekle görevli olduğu halde, şehircilik anlayışına tamamen aykırı, zaten kangrene dönüşmüş şehir imarını daha da bozucu, trafik ve ulaştırma ilkelerine tamamen aykırı bu kararında hiçbir şekilde bir kamu yararı bulunmamaktadır.  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’nın bu kararı tamamen bazı kişi ve şirketlere menfaat sağlamak gayesiyle yapılmış olup, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda yapmış bulunduğu imar değişikliği ile birilerine rant sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır.  Tamamen kamu yararına aykırı bu kararda siyasi bir takım nüfusun kullanıldığına yönelik duyumlar da alınmış olup, bu imar değişikliği ile siyasi güç kullanılarak birtakım kişisel menfaatler edinilmeye çalışılmaktadır. Siyaset makamı plan tadilatları ile zenginleşeceğiniz bir alan değildir. Siyaset millet ve memleket menfaatleri için çalışma makamıdır. Bu plan tadilatında ise herhangi bir kamu yararı bulunmamakta, aksine gelecekte Cumhuriyet Meydanı’nda yaşanması muhtemel trafik sorunlarını daha da arttırabilecek nitelikte olan bir karardır.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı Meclisi’nde alınan, milletin ve kamunun yararına uygun olmayan kararlar ile ilgili olarak tarafımızca yürütmenin durdurulması talepli olarak İstanbul 9. İdare Mahkemesinin 2021/1558 Sayılı dosyasından dava açılmış, yasalara ve hukuka aykırı bir şekilde alınmış bu kararla ilgili olarak diğer adli ve idari başvurular yapılacak olup suç duyurusunda bulunulacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı olarak bütün hukuksuzluklara karşı mücadele ettiğimiz gibi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’nın bu hukuk dışı ve bazı şahıslara menfaat temin etmek dışında bir amacı olmayan bu karar ve bu kararına dayanılarak yapılacak her türlü yapı ve inşaatlara karşı duracağımızı, şehrin menfaatlerini her şekilde koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.