CHP'li belediyeye Soylu'nun imzasıyla 'Atatürk' soruşturması

CHP'li belediyeye Soylu'nun imzasıyla 'Atatürk' soruşturması

Rize’nin Fındıklı İlçesi Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve 7 CHP'li meclis üyesi hakkında millet bahçesinin adını “100. Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirdikleri ve tabela yaptırdıkları gerekçesiyle soruşturma izni verildi.

KRT'den Cihan Güner'in haberine göre: Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından müfettişler gönderilmişti.  Soruşturma konusu, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi adının belediye meclisi kararı ile “100. Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirilmesiydi. 

Müfettişlerin yaptığı incelemede, “100. Yıl Atatürk Parkı” için tabela yaptırıldığı ve 7 bin 864 lira harcandığı için soruşturma başlatılmas istendi. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonuçlandı ve İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi.

Alınan kararda, "Söz konusu park ve parkın içerisindeki tesisin isim değişikliğine ilişkin meclis kararının mülki idare amirinin onayına tabi olduğu, mülki idari amiri onayı ile kesinleşip yürürlüğe gireceği, onay alınmadığı sürece isim değişikliğinin gerçekleştirilemeyeceği" belirtilerek, isim değişikliğinde tabela için harcanan 7 bin 864 lira ile kamu zararı oluştuğu iddiasıyla; Fındık Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve 7 CHP'li Belediye Meclis üyesi; Aziz Köroğlu, Muhsin Şentürk, Aynur Yılmaz, Enez Zeki Öztopal, Gültekin Zen, Hasan Aydınoğlu ve Ali Fikri Saatçi hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6'ncı maddesi gereğince soruşturma izni verildi. 

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile gönderilen o karar:

krt.jpgkrt1.jpg

"60 BİN LİRAYA YAPILAN TABELA HİÇ SORUŞTURULMADI"

İlk açıklamayı KRT'ye yapan Belediye Başkanı Çervatoğlu, "Daha önce 60 bin liraya yapılan tabela hiç soruşturulmadı. Bu 7 bin liralık tabela soruşturuluyor" oldu.