Dış Ortam Güvenlik Kamerası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış Ortam Güvenlik Kamerası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle son yıllarda artış gösteren göç ile birlikte şehirler kalabalıklaşmış ve güvenlik kaygıları da buna paralel olarak artmıştır.

Özellikle son yıllarda artış gösteren göç ile birlikte şehirler kalabalıklaşmış ve güvenlik kaygıları da buna paralel olarak artmıştır. İzmir’de bu göçten nasibini alan büyük şehirler arasında yer almaktadır. Haliyle en yaygın görülen suçlardan biri de hırsızlık olmuştur. Bilindiği gibi hırsızlık ile mücadele etmenin en kolay ve en basit yolu ev ya da iş yerine güvenlik kamera sistemi kurdurmaktır. İzmir kamera sistemleri sizi, ailenizi ve değer verdiklerinizi korumaya yardımcı olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki dış ortam güvenlik kamerası satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu yazımızda sizlere güvenlik kamerası seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri paylaşacağız.

Dış Ortam Güvenlik Kamerası

Bilindiği gibi kötü niyetli kişiler genellikle ev ya da iş yerlerinin giriş bölümünden faydalanarak içeri girmektedirler. Bu sebeple de evinizin ya da iş yerinizin dış ortamına taktıracağınız güvenlik kameraları caydırıcı özelliği sayesinde hırsızların evinize girmesini engelleyebilmektedir.

Dış ortam güvenlik kameralarının dışarıdaki her bir hareketi izleme ve kayıt altına alma özelliğinden dolayı kötü niyetli kişilere karşı caydırıcı niteliktedir. Sizler evde olsanız da olmasanız da mülkünüze sizden izinsiz birilerinin girmeye çalışması kayıt altına alınmaktadır. Aynı zamanda son yıllarda teknolojinin de ilerleme sağlaması ile birlikte evde olmadığınız anlarda uzaktan da güvenlik kamera görüntüleri izlenebilmektedir. Uzaktan erişim özelliği ile evinizde ya da iş yerinizde olup bitenleri akıllı telefonunuzdan izleyebilirsiniz. Bu sayede dönünceye kadar mülkünüzde kontrol sizde olur.

Güvenlik kameralarının görüntüleri hafızasında depolama özelliğinin de olması oluşabilecek bir suçu çözme ya da hırsızın kimliğinin tespit edilmesinde de çok faydalı olmaktadır. Günümüzde bir çok güvenlik kamera kayıtlarından elde edilen deliller sayesinde kolaylıkla çözüme ulaşmaktadır. Ayrıca her türlü hukuki sorunlarda mağduriyet yaşayan kişiler için güvenlik kameralarının kayıt özelliği yaşanan bu mağduriyeti sona erdirmektedir.

Dış Mekân Güvenlik Kamera Seçiminde Önemli Hususlar

Son yıllarda güvenlik kamerası marka ve modellerinde de çeşitlilik olduğu görülmektedir. Ancak seçilen güvenlik kamerası marka ve modelinin yanı sıra kurulumunu yapan firmanın da alanında profesyonel olması en az seçilen kamera sistemi kadar önem arz etmektedir. Çünkü kötü bir işçilik ile kurulumu yapılan güvenlik kamera sistemi istenen verimi sağlamaya yeterli olmaz ve haliyle de güvenliğini sağlamaz.

Şimdi gelin güvenlik kamerası seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri kısaca görelim;

Dış ortam güvenlik kamerası seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus kameradan elde edeceğiniz görüntü kalitesidir. Alacağınız güvenlik kamerasının en iyi görüntüye sahip olduğundan emin olmalısınız. Bununla birlikte çözünürlük kalitesinin de iyi olması gerekmektedir. Özellikle son yıllarda popüler olan 1080p, 4MP, 5MP ya da 4K gibi çözünürlükte olan kameraları tercih edebilirsiniz.

Hırsızlık vakalarının en çok gece saatlerinde görüldüğü hepimizin malumu… Bu sebeple seçeceğiniz güvenlik kamerasının gece görüşü özelliğine sahip olması çok önemlidir.
Güvenlik kamera seçiminde tercih edilmesi gereken bir başka özellik de WDR (Wide Dynamic Range) özelliğidir. Bu özellik görüntülerdeki ışık parlamalarını engeller, özellikle karanlık ve aydınlık alanlar arasındaki kontrastı telafi etmeye yardımcı olur.

Dış güvenlik kamera seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de lenstir. Daha geniş bir alanı izleyebilmesi için en geniş açılı lenslerin tercih edilmesi önemlidir. Çünkü evinizin dış cephesinde tercih edilen lens sadece küçük bir alana odaklanmış ise güvenliğinizi tam olarak sağlayamaz.

Son olarak da çok dikkate alınmasa da aslında çok önemli olan bir özellikten sizlere bahsetmek istiyoruz. Dış ortam güvenlik kameraları toz, ısı, nem, sıcaklık, soğukluk gibi bir sürü çevre ve doğa koşullarına maruz kalırlar. Haliyle de bunlar güvenlik kameralarının işlevselliğini etkileyen faktörlerdir. Bu nedenle tercih edeceğiniz dış ortam güvenlik kameralarının doğa koşullarına dayanıklı olması çok önemlidir.

İzmir güvenlik kamera sistemleri sayesinde kötü niyetli kişilere karşı en kolay tedbiri alarak sizler de sevdiklerinizi ve değer verdiklerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.