Efes Selçuk'un sembol parkı yenilendi

Efes Selçuk'un sembol parkı yenilendi

Efes Selçuk’un kentsel kimliğini yansıtan mekânlardan biri olan Ahmet Ferahlı Parkı yenilendi.

Kent görünümünü değiştiren, işlevselliği kadar estetik açıdan da  önemli bir kazanım olan parkta düzenlenen etkinliğe Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye meclis üyeleri, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP İlçe Örgütü Üyeleri ve vatandaşların yanı sıra CHP İzmir Eski Milletvekili Zeynep Altıok da katıldı.

Efes Selçuk’un kent merkezini kapsayan projenin Ahmet Ferahlı Parkı’nda yapılan düzenlemelerden daha fazlasını kapsayacağını belirten Başkan Sengel“ Bu parkta bulunduğumuz alanın yanı sıra Sevgi Yolu’nu da kapsayan daha büyük planlarımız var. Şimdilik pandemi nedeniyle sadece bazı düzenlenmeleri gerçekleştirdik.Gerçek projemiz kente farklı bir vizyon kazandıracak, daha büyük bir proje olacak” dedi.

KENDİ SERMAYEMİZLE, KENDİ EMEĞİMİZLE

Ahmet Ferahlı Parkı’nda yapılan çalışmaların Efes Selçuk Belediyesi’nin öz sermayesi ve personelin özverili çalışmalarıyla tamamlandığının altını çizen Başkan Sengel; “ Burada bulunan banklar ve büfe tamamen çalışanlarımızın elinden çıktı. Burası buram buram alın terinin olduğu, emeğin ve öz sermayenin kullanıldığı bir alandır. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Sengel, Ahmet Ferahlı başta olmak üzere parkın yapımında ve işletiminde emeği geçen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bütün başkanlarına ve yönetimlerine de teşekkür etti.

BU PARK BİR UMUT, BİR NEFES OLACAK

Ziyaret sebebiyle Efes Selçuk’ta bulunan CHP İzmir Eski Milletvekili Zeynep Altıok Türkiye’yi betonlaşmanın ve doğayı içine almayan bir şehirleşmenin sardığını belirterek;  “ Yaşadığımız zorlu pandemi sürecinde  burada insanın ruhuna değen bir nefes aldım. Bir avuç toprak parçası demeyip, küçük bir alanı bile hepimize çok büyük bir umut, bir nefes olacak keyifli bir mekâna dönüştürülmesi  açısından bu parkı çok önemsiyorum” dedi.

Zeyy Music’in şarkılarıyla renk kattığı etkinlikte Başkan Sengel ve Zeynep Altıok vatandaşlarla sohbet etti.