Esenyurt'ta ücretsiz evde sağlık hizmeti

Esenyurt'ta ücretsiz evde sağlık hizmeti

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastanelere gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti’ne pandemi sürecinde de ara vermeden devam ediyor.


Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri birimi, yatağa bağlı, yaşlı ve hasta vatandaşları yalnız bırakmıyor. Pandemi sürecinde de 7 gün boyunca 24 saat esaslı olarak çalışan ekipler, destek talebinin ileten vatandaşlara aynı gün içerisinde dönüş yapıyor. Birim, sağlık teknikeri aracılığıyla serum, iğne, pansuman ve kan alma gibi sağlık hizmetlerini vatandaşlara ücretsiz olarak sunuyor. Evlere yapılan ziyaretlerde steril kıyafetler giyen ekipler, ayrıca hastalıklara ilaç kullanımı, hijyen kuralları, yeme-içme alışkanlıkları gibi çeşitli konularda bilgiler veriliyor. Yaz-kış 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren sağlık ekipleri, hastaların şikayetlerini değerlendirerek tam teşekküllü sağlık kuruluşlarına yönlendirmeler de yapıyor.

Esenyurt Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, merkezin 444 0 411 numaralı telefonunu arayarak Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup, program dahilinde hizmet alabiliyor.